Адвокат Марковски: Не давайте оръжие за самоотбрана на българите, ще потекат червени реки! Новият закон ще доведе до жестоки убийства!

България отблизо
Старите текстове за неизбежната самоотбрана са по-добри. Новият текст е много опасен. Когато се влиза с взлом, нападателят ще нападне жертвата си. Полицията трябва да действа, а не потърпевшият.
Това заяви адвокат Марин Марковски в предаването „Събуди се” по отношение приетите на първо четене текстове на Наказателния кодекс за неизбежната самоотбрана.

С особената настойчивост на политиците се създава впечатление, че държавата не може да се справи с престъпленията. След 1968 г. сега действащата норма устройва гражданите за противоправно поведение. Това заяви от своя страна адв. Людмил Рангелов.

 

Правото на живот не е конституционно право, то е право на цивилизацията. Постановление на Върховния съд 12/13 казва, че имаш право да се браниш при опит да бъдеш наранен. Отбранителното деяние трябва да съответства на нападението, посочва адв Марковски.

 

Институтът на неизбежната отбрана е деликатен. Намира се на високите рафтове на юридическата библиотека. Преди да се погледне към него, трябва да се прочетат останалите рафтове, заяви адвокат Рангелов.

 

Ще има много злоупотреби с промяната на неизбежната отбрана. Ако си решил да убиеш някого, ти ще го направиш и ще кажеш, че си бил нападнат. Няма кой да разкрие истината. Ще се пролеят потоци от кръв, предупреди адвокат Марковски.

 

Въвеждането по императивен начин на новите текстове може да доведе до тежки последици, изрази опасение адвокат Рангелов.

Tagged

1 thought on “Адвокат Марковски: Не давайте оръжие за самоотбрана на българите, ще потекат червени реки! Новият закон ще доведе до жестоки убийства!

  1. Проблема е че няма до дадат оръжие на Хората. Оръжието е в Мутрите, а закона е за ТЯХ. За Да си пазят Откраднатото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *