Александър Вучич отказа на НАТО: Сърбия иска сама да избира бъдещето си!

Свят

Сърбия няма намерение да влиза в НАТО или в други военни съюзи и затова се грижи за сигурността си.

Това заяви пред журналисти сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС.

„Сърбия ще остане военно неутрална. Именно затова се грижим за безопасността си и през последните години сме постигнали голям прогрес, защото искаме да бъдем свободни, сами да избираме бъдещето си и да не зависим от никого“, каза Вучич, отговаряйки на въпроси на журналисти по време на посещение на строежа на железопътен виадукт на река Дунав, който се изгражда от руска компания, цитиран от epicenter.bg.

Руският посланик Александър Боцан-Харченко, който придружаваше Вучич, каза, че Русия уважава позицията на Сърбия за НАТО и за военния неутралитет, която, по неговите думи, допринася за стабилността, развитието и сътрудничеството в региона.

Белград преговаря за допълнителни доставки на въоръжение от Русия, включително на танкове, бронетранспортьори, бойни и транспортни хеликоптери и системи за противовъздушна отбрана, отбелязва АП, цитирана от Дарик.

Ето такива думи бихме искали да чуем и ние от нашите политици. Защото и на малките деца вече е ясно, че САЩ и НАТО само искат от нас военни бази, десетки милиарди и послушание, докато ни вкарват в нови и нови спирали на бедността и мизерията. И ни принуждават сами да си направим харакири. И да изчезнем съвсем.

А тези, които каканижат за някакъв наш „стратегически избор“ да сме в ЕС и НАТО ще попитаме кога българският народ се е произнасял дали иска да е в ЕС и НАТО? И какъв „стратегически избор“ може да бъде унищожението на нашата държава от Вашингтон и Брюксел, което стигна връхната си точка с милиардите, които даваме и ще продължим да даваме за самолети и друго старо натовско въоръжение? Тези милиарди ние ги нямаме и ги вземаме назаем. Но…нямаме икономика, която може да ги изплати. И когато дойде време за връщане на заемите, които Борисов взема, тогава какво ще правим? Ще продаваме област по област, както гърците си продадоха островите ли?

Следователно Борисов и всички политици, които говорят за Запада като за „стратегически избор“ водят страната не само към фалит, но и към пълно унищожение. Към заличаване от картата на света. Това е!

istinata.net

Tagged

1 thought on “Александър Вучич отказа на НАТО: Сърбия иска сама да избира бъдещето си!

  1. Браво много правилно казано ние пак сме на грешната страна. Интересно този път ще има ли някой да ни имъкне за да оцелее България, като нашите тъпаци продължават да плуят Русия и да не защитават нашите интереси…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *