Александър Симов взривяващо: Време е Борисов да се пенсионира!

България отблизо

На днешния рожден ден на Борисов му пожелаваме да е жив и здрав и да вземе да помисли за пенсиониране. Отдавна му е време вече. Никой не управлява вечно.

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Александър Симов в ефира на Нова телевизия.

„Трябва да уточним няколко много важни неща. Първо, няма предложение или идея на ГЕРБ. Има решение на Министерския съвет, което беше внесено от министър-председателя. Истината е, че това, което беше заложено в предложението, се случи. Маските паднаха. Всички популисти, които искаха да сменят системата, започнаха да плачат за своите субсидии. А всъщност, партийните субсидии са най-проверяваните финансови потоци“, каза в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, цитиран от blitz.bg.

Александър Симов веднага контрира думите на Манев. „Защо след като ГЕРБ имат пари отказаха предложението ни субсидията за партиите да бъде намалена до приемливи граници? И то само, за да могат политическите организации да функционират, без да прибягват до олигархията или да разчитат единствено на членския внос. Защото никоя партия по света още не е успяла да води нормална дейност като разчита само на членски внос. А ГЕРБ разполага с държавния бюджет, за това и нямат проблем с парите. Знаем едно слизане на Борисов от джипа колко струва – по 15-20 милиона лева“, заяви остро левият депутат.

Можем да кажем в подкрепа на позицията, която зае Сашо Симов, че ликвидирането на партийните субсидии няма да донесе нищо добро за България. Защото в политическите партии ще вземат връх олигарсите, а БСП ще бъде заграбена от Герговците. Или още по-лошо. Може да попадне направо в ръцете на Борисов. Точно от това се опасява борбеният ляв депутат и затова нарече идеята на Борисов за ликвидиране на партийните субсидии „дивашка“. Но трябва да припомним, че крахът, който ГЕРБ претърпя на току що преминалите избори, подтиква Борисов към все по-нелогични решения, които са в ущърб дори на неговата партия, колкото и близо до държавния бюджет да е тя.

Ето защо, Александър Симов е прав. Време е Борисов да се пенсионира. И да се маха от властта. Преди да е успял да съсипе всичко.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Александър Симов взривяващо: Време е Борисов да се пенсионира!

  1. За мен няма никакво значение дали ще се пенсионира. Не може да получавам най- голямата пенсия. Нито има някаква възможност да му заема мястото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *