Американски анализатори признаха: Руската икономика е невероятна!

Свят

Напоследък заключенията на американските анализатори влязоха в остър конфликт с изявленията на западната пропаганда за нестабилността на руската икономика.

Специалистите от Уолстрийт са принудени да признаят, че руските облигации са една от най-печелившите инвестиции на световния финансов пазар, въпреки факта, че руските държавни компании са под санкции.

На фона на европейските акции, чиято доходност е близо до нула, доходността на руските е около 6.4% годишно, което ги прави най-привлекателни, включително за американските финансови играчи.

Например, доходността по американските държавни облигации е само 1,8%, а германските държавни облигации имат като цяло отрицателна доходност от 0,35%. В същото време доходността по облигациите на руските долари с падеж през 2027 г. е 4,25%.

Анализаторите на Wall Street също така отбелязват, че поради вътрешните си резерви на злато и валута, които са едни от най-значимите в света, Русия лесно може да изплати всичките си външни задължения. Руската валута е стабилна, което позволява на правителството да инвестира много в икономиката.

Към днешна дата валутните резерви на Русия възлизат на повече от 541,1 милиарда долара, а паричните златни резерви възлизат на 2251,7 тона, което е приблизително 11, 8 трилиона щатски долара.

Акциите на руските компании също се отличават с висока доходност, което отново ги сравнява благоприятно с ценните книжа на европейските компании , които имат ниска доходност.

Според американски анализатори, всичко това прави руските облигации „непромокаеми“, тоест най-стабилни и с най-висока доходност, уточнява pogled.info, цитиран от blitz.bg.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *