Американците в паника: Русия СЧУПИ нашия Пентагон!

Свят

Русия „се стреми да преразгледа световния ред и да се откаже от международната система, която осигурява мир в продължение на десетилетия“.

Така Пентагонът отговори на предупрежденията на руски политици, които разкритикуваха САЩ за решението да изпратят допълнителен контингент от войски в Близкия изток, съобщава CNBC.

Отговорът се съдържа в електронно писмо на подполковник Карла Глисън, която отговаря за връзките с обществеността от европейското подразделение на Пентагона. В писмото тя е заявила, че действията на Вашингтон не са провокация, а само и единствено мерки за укрепване на отбраната.

„Това подкрепление не е провокация. Допълнителните войски са необходими за целите на отбраната, за да се противопоставят на заплахите във въздуха, по вода и на сушата в региона на Близкия изток“, пише Глисън в писмото, цитирана от портала politros.com.

Освен това тя е заявила, че Русия „се стреми да преразгледа световния ред и да се откаже от международната система, която осигурява мир в продължение на десетилетия“. Тя също така обвинила Москва, че се възползва от хаоса и разпространява влиянието си извън границите на съседните си държави.

Освен това Глисън добавила, че Близкият изток играе ключова роля за Вашингтон и затова Пентагонът „поддържа баланса на силите в този регион“, борел се срещу тероризма, а също така осигурявал сигурността на важните търговски маршрути.

Писмото на Пентагона издава само страхът и несигурността, които са обхванали ръководството на американското военно ведомство. Страх и несигурност пред Русия. И то въпреки факта, че са обградили Руската федерация със свои военни бази. Въпреки че не спазиха обещанието, което дадоха през 90-те години на миналия век, да не се разширяват на Изток по-далеч от Източна Германия. Въпреки че вече са овладели много държави, които граничат с Русия. Става дума за Прибалтийските държави Литва, Латвия и Естония, за Украйна, а сега започнаха процес на силово овладяване и на Грузия.

Въпреки всичко това, САЩ се страхуват от Русия. И има защо. Понеже новите руски оръжия превъзхождат в пъти онова, което Вашингтон може да противопостави. И понеже на страната на Русия вече застанаха Китай, Индия, Северна Корея, Иран, Сирия, Венецуела и много други страни. Затова САЩ са наясно, че не могат да завладеят Русия. И ако продължава така, в скоро време Русия ще принуди САЩ да се приберат в своя си континент. И да престанат да тормозят цялото човечество с натрапчивото си присъствие и желание за власт и хегемония.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Американците в паника: Русия СЧУПИ нашия Пентагон!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *