Антон Тодоров: Не сте разбрали! Президентът не може да бъде подслушван, но може да му се спретне импийчмънт

България отблизо

Съветникът на ГЕРБ Антон Тодоров коментира при какви случаи президентът може да бъде разследван и съден.  Ето какво написа на стената си във Фейсбук той:

„Какво разбираме от решението на Конституциония съд? Срещу Радев може да се образува наказателно производство. Решението на практика определя като законосъобразни всички действия на прокуратурата досега. Съществуват възможности за две различни процедури:

1. Наказателно производство по НПК;

2. Конституционно (политическо) “импийчмънт” пред НС и КС. Няма пречки да се образува наказателно производство за евентуално престъпление, в което президентът участва – да се събират доказателства и извършват процесуално-следствени действия. Единственото условие е, че той лично не може лично да бъде разпитван, задържан, обискиран, да му се прилагат СРС-та и т.н.

Това обаче важи, докато не се съберат доказателства, за да започне процедура по импийчмънт, която води да му свали имунитета. Тези доказателства се представят на НС да прецени дали да иска от КС снемане на имунитет. Ако КС отсъди ДА – вече президентът може да бъде задържан и разпитван като обикновен обвиняем/подсъдим.“

И това го пише „съветник“ на ГЕРБ.

Направо светва Борисов как да се отърве от непослушния си съперник.

Презедентът не е направил нищо, за да му си иска импийчмънт.

За сметка на това Борисов е направил много за това, но няма да го чуете от устата на Тодоров.

 

loading...

Tagged

2 thoughts on “Антон Тодоров: Не сте разбрали! Президентът не може да бъде подслушван, но може да му се спретне импийчмънт

  1. А кой ще спре народа,който е гласувал за Президента?И кой ще го направи този“импийчмънт“?

    1. ТИ СИ ГОТОВ ДА СПРЕТНЕШ ИМПИЙЧМЪНТ И НА РОДНАТА СИ МАЙКА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *