АТАКА и ВМРО свалят правителството на Борисов, заради…?! Вижте за КАКВО! И как ще стане това!

България отблизо

„Аз съм запознат отблизо с привилегиите, които руската държава предостави на Руската православна църква.

На РПЦ бе разрешен безмитен внос не само на цигари, но и на акцизни и стратегически стоки. С това действие руската държава пресече канала, по който руската организирана престъпност внасяше нелегални стоки в РФ“, заяви бившият посланик на България в Москва Илиян Василев, цитиран от  frognews.bg.

Припомняме това изказване, защото Илиян Василев не може да бъде наречен „приятел на Русия“. Следователно може да му се вярва, когато казва, че Патриарх Кирил не е осъществявал безмитен внос нелегално. Това той е правил с разрешение на руската държава и за нуждите на Руската православна църква и руската държава.

По този начин още веднъж се потвърждава фактът, че Валери Симеонов или говори наизуст, или най-безобразно лъже.

Но вицепремиерът се опитва нескопосано да унищожи не само вековните връзки между двата братски, православни народа – руския и българския. Той и евроатлантиците, имат и друга цел.

Целта е да се ликвидира коалицията на обединените патриоти. Защото те нямат нищо против, отчитайки националния интерес, да възобновят връзките между България и Русия. Само че това изобщо не се харесва на Борисов, Симеонов и техните задкулисни господари.

Ето защо не от днес и не от вчера, между лидерите в ОП се създават изкуствени скандали. Както всички знаем тези противоречия не са провокирани нито от Сидеров, нито от Каракачанов. Генератор на скандалите е този, който на теория трябва най-много да пази коалицията от скандали, понеже заема отговорен държавен пост – вицепремиерът Валери Симеонов.

И защото сме наясно с привързаността на Симеонов към „постовете и парите“, както той сам се изрази преди две години в интервю пред една от медиите на Атака – телевизия „Алфа“, то няма да ни е особено трудно да направим заключение, че щом Валери Симеонов, с тези скандали, сам реже клона, на който седи, то вероятно някой му е обещал много повече пари, отколкото тези, до които сега има достъп като вицепремиер.

Следователно, той има задачата, поставена му вероятно от Борисов, като троянски кон, да разцепи коалицията Обединени патриоти отвътре. Но патриотите изглеждат стабилни, поне що се отнася до спокойните и премерени действия и думи на другите двама съпредседатели – Сидеров и Каракачанов.

Ала въпреки че коалицията на обединените патриоти видимо остава стабилна, то както лидерите, така и депутатите от Атака и ВМРО усещат, че Борисов и Симеонов се мъчат с всички сили да разрушат партньорството между патриотичните формации. И позорно да ги изхвърлят от властта, разрушавайки по този начин окончателно, образа на патриотите пред българското общество. А след това ще ги  оставят постепенно да изчезнат от политическата сцена. Точно както Борисов направи с коалицията на десните партии – ДСБ, СДС и ДБГ.

Но…именно защото Сидеров и Каракачанов чувстват заплахата и капана, който им се готви, те могат, в даден подходящ момент,  да напуснат с гръм и трясък Вожда. И  да го оставят в ръцете на непредсказемите Симеонов и Марешки.

А като се знаят апетитите към властта и на единия, и на другия, може лесно да се прогнозира, че правителството на ГЕРБ ще започне да се тресе още по-силно, отколкото до сега.

И вместо да се разпаднат патриотите, на практика ще се разпадне коалицията на ГЕРБ с Марешки и Симеонов.

Въпросът е кога точно Сидеров и Каракачанов ще ритнат столчето под краката на Борисов? Май няма да чакат прекалено дълго. Защото опасността за тях е реална. И близка. И трябва да действат, ако не искат да се срутят. Този път завинаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “АТАКА и ВМРО свалят правителството на Борисов, заради…?! Вижте за КАКВО! И как ще стане това!

  1. Македонски,ако към всичко това добавиш факторите егоцентризъм и тъпотия,ще бъдеш оюе по-убедителен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *