Безумен призив разтърси българите! Не плачете за Иванчева! Митьо Очите е по-зле!

България отблизо

Точно в деня, в който правосъдната ни министърка Цецка Цачева се червеше и потеше пред телевизионния екран и обясняваше, че килията на Иванчева отговаряла на стандартите и нямало за какво да се оплаква, нашенски сайт гръмна колко по-зле е Митьо Очите. И зарони крокодилски сълзи.

В килия с още 50 човека, лежи в турски затвор, арестуваният несебърски бос Димитър Желязков-Митьо Очите, научил сайтът  от свои източници в разследването. Той е задържан в Затвора Малтепе  в Истанбул вече трети месец.

Настанен е в килия с капацитет за 28 затворници, но в нея понастоящем общият брой задържани е над 50. Желязков се жалвал, че условията са твърде тежки и някои от арестуваните дори спят на пода. Достъпът до медицинска помощ, за Очите , който все още е болен, след стрелбата по него миналото лято, пък била като за всеки друг затворник. И той не се ползвал с никакви привилегии. /Горкия!/

Затова самият той е писал молба до българския консул в Истанбул, с искане по-бързо да бъде екстрадиран в България. Отговорът на турските власти е, че за него правилата се прилагат като за всеки друг затворник и няма да има каквито и да е привилегии. /А защо трябва да има привилегии, нещо специален ли е, какво ли?/

Източници от разследването разкриват, че екстрадицията му ще бъде разрешена от турския министър на правосъдието. Главният прокурор Сотир Цацаров е получил уверения, че турският правосъден министър ще подпише екстрадицията, когато двамата се срещнаха  в Турция миналата седмица.

Защо точно днес трябва да оплакваме „горкия“ престъпник Митьо Очите?

Много просто.

Властта се издъни с ареста на Иванчева, прокуратурата не може да докаже вината й, съдът я пусна под домашен арест, но спецмагистратите я върнаха, понеже можела да извърши друго престъпление. Как, като е уволнена, не е ясно.

Находчиви журналисти показаха ужасяващите условия, в които са затворени трети месец общинските служителки, мизерната тоалетна, мръсната килия, хлебарките, които лазят по леглата, влагата и мухъла по стените. Цецка обаче заяви, че няма нищо нередно в цялата тази работа и арестите ни отговарят на критериите на ЕС по…изтезанията.

И понеже се издъни, както винаги, придворният сайт веднага замаза положението, пускайки сърцераздирателна статия за дереджето на Митьо Очите.

На кого му пука за Митьо точно днес?

И по данни на други сайтове, той е охраняван в хотел, а с екстрадицията никак не се бърза.

Но мозъкът на българите ежедневно и ежечасно трябва да се промива.

Да не ви пука за Иванчева, вижте как страда Митьо!

Да не ви пука и за българската журналистика!

И тя дълбае дъното, но пък й плащат!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Безумен призив разтърси българите! Не плачете за Иванчева! Митьо Очите е по-зле!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *