Бивш шеф на ДАБЧ закова Каракачанов: Вижте доказателствата за лъжите на вицето:

България отблизо
Разполагам с доказателства, че Каракачанов участва в схемата с паспортите за чуждите граждани.
Бях освободена в края на 2017 година. Дисциплинарно съм уволнена заради престъпление по служба, но все още не зная какво е то. Никой не ме е търсил.
Извадих си удостоверение от прокуратурата, в което пише, че няма повдигнато обвинение. Не зная за какво престъпление става дума,  каза бившият шеф на дирекция ”Българско гражданство” в МП Катя Матева по btv.

Работя в агенцията от 2005 година. На база дългия си стаж съм получавала сигнали за неправомерни практики. Гражданите на опашката си говорят на кой колко му е излязло гражданството. Изненадана съм, че тези сигнали се свързват с мен. Имам доказателства за сигналите в ДАНС. Подавала съм сигнали  и до премиера и президента, през 2016 и 2017 година.

Това не са доноси, както ги нарича г-н Каракачанов, а сигнали, подписани от самата мен.

 

Имам доказателства, че Каракачанов и ВМРО се финансират от тази дейност – поставянето на оценки за издаване на паспорт.  Каракачанов е правил изявления за оказване на натиск върху министерството да се уважават молби на хора, които са без удостоверение за български произход. Той казва, че Македония е неговата кауза. За мен България е каузата. Политиката минава през закона.

 

Изнесените неща от Каракачанов не отговорят на истината.  Натискът върху мен  е бил постоянен. Той се упражнява и  върху много хора. Аз исках да се  разкрие истината, а бях уволнена. За сметка на това другите получиха повишение.

 

ВМРО се е изявявало активно по процедурите за българско гражданство. Тезата е, че всички македонски граждани трябва да получат българско гражданство. Съгласна съм, ако това е записано в закона. Иначе е просто престъпление.

Покрай своята дейност г-н Каракачанов се издигна до пост вицепремиер.

А аз останах на улицата с клеймо предател, залепено ми от него.

Не е негова работа да ме обвинява сега, да изнася лични данни за мен и работата ми.

В България има закон за личните данни, закон за държавния служител. Иска се лично съгласие, за да се разпространяват данни и от неговото досие. Каракачанов се е сдобил  по неправомерен начин с моите данни. Няма смисъл да обяснявам на какви репресии бях подложена. След като Каракачанов стана вицепремиер, спрямо мен се предприеха брутални действия.

А аз съм готова да докажа, че той и ВМРО се издържат от парите за паспортите. И ще съдействам на всяка служба, която посмее да се залови с тази проверка, закани се Матева.

Не ме интересува какъв пост заема Каракачанов! Интересува ме спазването на закона и истината, допълни бившата шефка на агенцията.

Tagged

13 thoughts on “Бивш шеф на ДАБЧ закова Каракачанов: Вижте доказателствата за лъжите на вицето:

  1. Истината трябва час по скоро да излезе с доказателствата, действайте смело

  2. Вярвам, че Катя Матева е права, че казва истината. Жена, която не изпраща доноси, а сигнали, подписани лично от нея! Тоест, изпълнявала професионалните си задължения! Това за упрек ли е? За дисциплинарно уволнение ли е? Тези практики от страна на управляващите отдавна са станали система, съпътстват ни от години. Във всички области и професии! Аз лично ПОДКРЕПЯМ Катя Матева и й се възхищавам! Какво излиза – че на мястото на нея е назначен по-достойният Харалампиев, така ли?! Стига ми само да сравня двете физиономии и двата погледа – чист и нагъл, шмекерски! Пък за образите, угоените размазани и размъкнати патриотични образи – не ми се ще дори да помисля, камо ли да говоря… За „подвизите им“ – още по-малко… Всеизвестни са!

  3. Браво на Катя Матева. Разбира се, че казва Истината и, че каракачански лъже…Имаме опит в тази дейност и трябва да кажем, че е доста трудно и се искат доста проверки, инфо за паспортите дори да си роден в България и да си български гражданин. Миналата година вадихме паспорт на синчето, което напусна България на 7-8 г . преди 25г Тогава детето нямаше паспорт, а само акт за раждане. процедурата е дълга и сложна.Първо трябваше да подадем документи в консулата в Отава. После те ги изпратиха в България в министерството, където щателно ги проучваха и в мврето-милицията, искаха ни адрес и пр. Отне повече от 6 м..при положение, че става въпрос за роден в България..Цялата тази система на незаконно продаване на български паспорти е организирана във вътрешността на страната и хора от много институции са замесени там и са правили пари…каракачански може много да каже..няма да се учудя, ако и бб знае ситуацията…Ръководят ни абсолютни алчни продажници, неморали, арогантни, нагли мизантропи…Поддържаме Катя и я молим да се пази. Да не излиза никъде сама. Дори през деня…

  4. Напълно вярвам на тази жена. „Свестните днес считат за луди“ (Хр.Ботев) Не вярвам на Каракачанов. Членовете на ВМРО не схващат, че този шишко само ги дискредитира. Може ли да става сравнение с Гоце Делчев, Черноземсик, Сандански, Яворов, Попстоянов, още много други и тази карикатура. Колкото по-скоро го изритат от всякъде, толкова по-добре.

  5. Коригирайте си заглавието :
    Не е била шеф на Агенцията за българите в чужбина, а на дирекция „Българско гражданство“ в Министерство на правосъдието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *