Борисов бесен: Бях нападнат от президента с лъжа и затова реагирах!

България отблизо

„Да не ме поканиш, да ми дърпаш хората и да кажеш, че не съм отишъл, а да не си ме поканил, е тенденциозно. Бяхме нападнати с лъжа, затова реагирах“.

Така премиерът Борисов обясни защо е обиден на президента, преди началото на редовно заседание на Министерския съвет днес.

„Реагирах само на това обвинение от страна на президента, че не съм отишъл на консултации“.

„Хубаво, но аз не бях поканен, а само Томислав Дончев бе поканен.   Няма случай, в който президентът Радев да ми е поискал министри и аз да съм му отказал, обяви премиерът, цитиран от blitz.bg“.

При това положение е задължително да попитаме премиера каква покана чака, с бъклица ли да го калесат?! И защо не го видяхме на много национални и местни тържества, в които участва президента?! И това не е ли очевиден знак, че в действията си се ръководи от  неприязънта, която изпитва към президента Радев?! А това е недопустимо за един премиер. Да оставим настрана факта, че той е един от най-важните членове на Консултативния съвет при президента, защото ръководи изпълнителната власт и затова няма смисъл някой да го кани и няма нужда да чака покана.

Следователно, епизодът с Консултативния съвет при президента, в който премиерът бе длъжен да участва, но не отиде, е само част от един все по-задълбочаващ се конфликт, който видяхме, че напоследък се раздухва и от хора, като главния прокурор, които няма как да определим другояче, освен като обслужващ персонал на премиера. По простата причина, че ако се запитаме кой има интерес от дискредитацията на президента Радев, няма как да не спрем най-напред при Борисов. Понеже от много време поведението му по отношение на президента е едва прикрито конфронтационно. И това се вижда от целия народ Неслучайно от доста време хората в социалните мрежи питат защо премиерът не присъства на официални държавни празници?! За да не се срещне с президента ли?!?

Такива въпроси си задават хората в България. Но никой досега не е отговорил. Може би защото отговорът няма да се хареса на премиера. Понеже той иска някак да внуши, че за възникналия конфликт е виновен Румен Радев, а той, Борисов, е света вода ненапита.

Но ако премиерът не контактува с президента и дори не ходи на официални празници, за да не се види с него, тогава имаме проблем. И премиерът, колкото и да иска да ни убеди в обратното, е част от проблема, а не част от решението.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *