Борисов изпревари опозицията. Сам пусна „Костинброд 2“

България отблизо
Борисов каза да очакваме „Костинброд 2“ в четвъртък или петък. Но внезапно излезе с контраудар още в сряда.
Ударът е добре пресметнат и уж невинен, а в основата му са придворните социолози.
Ново социологическо проучване на агенция ”Маркет линкс” дава преднина от близо 2% на ГЕРБ пред БСП за предстоящите европейски избори.

„Разлика има. Докато предишния месец отчетохме предимство на БСП, този месец тенденциите се променят“, коментира Добромир Живков от „Маркет линкс“ в ефира на БТВ.

„Проучването е от преди 2 дни, ГЕРБ има 2% преднина. Това го отдаваме основно на по-активната кампания на ГЕРБ особено в лицето на гражданите“, каза социологът и добави: „Когато премиерът излезе и каже, че всичко е под контрол, хората се успокояват.“

По думите му това не е изненадващ обрат, тъй като е имало близо един месец между предишните резултати, които са давали лека преднина на БСП.

„Към момента ВМРО са четвъртата партия, която влиза в парламента. Четири партии са сигурни, много вероятно е да са пет“, обясни Живков, като допълни, че петата партия е „Демократична България“.

Според проучването, ГЕРБ получава 29,6% от доверието на избирателите, БСП – 27,5%, ДПС – 6,9%, ВМРО-БНД – 5,7%, Демократична България – 4,7%.

От агенцията не се наемат да обяснят как цели 4 процента от българите са избрали отново ГЕРБ. И от минус два, сега те водят с два.

Лентичките, откриването на пътища, които се наводняват при първия дъжд, лъгането за заплати от 3 до 6 хиляди евро, бабите, които играят платено хоро край Поморие, работниците от „новооткрит“ 20-годишен завод няма как да са си променили мнението, след като са видели Бащицата на живо. Пък и те не влизат в прочуването.

Няма как и гледащите всичко това напудрено по телевизиите да са се разчувствали и да са решили да дадат зелена светлина за нови кражби.

Изобщо няма такъв човек в България, който може да си промени мнението в последния момент и да хукне към урните с нова нагласа и ново мислене, ако ще и камъни да западат от небето. Камъни с надпис ГЕРБ.

Така че, всички приемат социологическото изследване като отчаян опит за манипулация и отказване на хората да отидат до урните.

Ще повярваме ли пак?

Това е въпросът!

 

Tagged

2 thoughts on “Борисов изпревари опозицията. Сам пусна „Костинброд 2“

  1. кОГАТО ЕМАНАЦИЯ НА ПРОСТОТИЯТА И „НЕКАЧЕСТВЕНИЯ МАТРИЯЛ“ Е НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА – ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ!А КОГАТО ЧОВЕКЪТ САМ СИ ГО КАЗВА,НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ- КАЗАЛ СИ Е!СПОМНЕТЕ СИ „…АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ…“А НАРОДЪТ Е МНОГО ТОЧЕН – „ПРОСТ НАРОД ,БЕДНА ДЪРЖАВА…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *