Борисов: Искат ми главата! Радев и Христо Иванов готвят метеж в държавата. Уговорили са се! Няма да се дам!

България отблизо

Поканил съм ви да поразмишляваме на глас. Имам честта да съм приятел с Камен Донев и вечер слушам монолозите му и винаги съм мислел дали мога и аз да се превъплатя в нещо такова.

Понеже ми е много мила държавата, толкова много неща се правят, че не ми се иска от глупост да се разруши и да има много проблеми. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Той намекна, че скандалът отпреди два дни в парк „Росенец“ в Отманли е режисиран. „Започвам със събитието с медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди 2 дни се разиграва следната случка – видимо публични лица, Христо Иванов, бивш министър и шеф на партия, видимо отива там с цел. Абсолютно не го виня. Никакъв упрек. Как бива посрещан? Събитието е на 200-300 метра е от имота, който се предполага, че охранителите пазят“, коментира той.  „Гледам и просто виждам артисти. Единият леко върви и носи знамето, а другият го бута до водата. Като джапне, го пуска да излезе обратно. Ще го вадиш ли? Ако ще го качваш в лодката, го качвай… И вече това, което е върха на възмущението ми. Сержанти ли са, офицери ли са, Радев ще каже, взима и хвърля знамето. През цялото време знае, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят.

Нинова и Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов“, пита премиерът.  „Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО – единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Ако не ги изпрати, няма да се говори и няма да се решава. Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Единствено ме учуди това присъствия и защо аз да бъда отговорен. Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството.

Защо тогава не се постави темата за охраната? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно“, допълни премиерът.

loading...

Tagged

5 thoughts on “Борисов: Искат ми главата! Радев и Христо Иванов готвят метеж в държавата. Уговорили са се! Няма да се дам!

  1. Поредното тиквено обяснение с цел прехвърляне на отговорността на други . Оставка и съд за него и кликата му – не само заради тоя инцидент – за корепцията и кражбите на пасмината му . И боко , и върхушката му , не могат да докажат законни доходи за имотите и парите , които притежават !

  2. Много ще се радвам Борисов да подаде оставка и Христо Иванов да го направят премиер. Да го видя тоя брадат козел как ще носи отговорност, като сега само плямпа и не му стиска да предприеме нищо конкретно.

  3. И аз ти я искам. Ще си направя нощна лампа от нея. Ако един ден забравя как си опропастил България, да си припомням и да се стряскам. Вярвам че и всички истински българи ти я искат.

  4. Гущера си къса опашката и пак продължава да живее, така ББ хитреца прави. Искаме ти главата. На колко хора си съсипал живота с мутренските ти номера!

  5. ДНЕС, УТРЕ ….. ОТИВАМЕ НА ПРОТЕСТ И ТАКА ДО ПАДАНЕ НА ГАВАТА НА МУТРАТА. ВЗЕХ ДА ДИЩАМ . ВИДЯХ ,ЧЕ ИМА СВЕТЛИНА НА УЛИЦАТА. БРАВО НА МЛАДИТЕ ХОРА . ОТ ТАЗИ МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРА ИЗ ОСНОВИ И НОВИ ХОРА ДА ИЗЛЪЧИМ, ИМА ГИ!!! ХОРАТА СЕ СТРАХУВАТ ДА ПИЩАТ ТУК ЗАЩОТО МУТРИТЕ СЛЕДЯТ И ГИ Е СТРАХ ОТ РЕПРЕСИИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *