Борисов и Брюксел убиват българските превозвачи! Ето как беше при СОЦИАЛИЗМА!

България отблизо

В социалистическа България имаше едно огромно предприятие, което се наричаше „СО МАТ“ – или „Стопанско обединение Международен автомобилен транспорт“. Това беше огромна и мощна българска фирма, която изнасяше стоки по целия свят. И никакъв ЕС или Запад не можеше да я спре.

Сега, не стига че Вашингтон и Брюксел унищожиха цялата ни икономика, но те тръгнаха и да ликвидират насилствено, с така наречените „законодателни мерки“, остатъците от тази мощна държавна фирма, която превозваше стоки из цял свят. А Борисов си мълчи. И създава гейтове.

И тъй, след като трима „наши“ евродепутати, слуги на Брюксел, пропуснаха гласуването така наречения „пакет Мобилност“ да не влиза в дневния ред на Европейския парламент, утре ЕП ще гласува на първо четене този пакет „Мобилност“, по искане на Франция, Германия, Италия, Испания, Чехия, Словакия и Люксембург. А той унищожава възможността България сама да изнася своите стоки в държавите по света. Нашите стоки, доколкото ги имаме, ще се изнасят от чужди превозвачи. Които ще ни вземат такса не само за превоза, но и за това, че сме ги помолили да ни извършат такава услуга. Също както стана с Южен поток, който се превърна в Турски поток. А може скоро и нашата АЕЦ „Белене“ да стане някоя турска или румънска АЕЦ, а ние ще продължаваме да плащаме космически цени за ток.

„Борисов предаде българските превозвачи. Това ще стане ясно след няколко седмици, когато вероятно пакетът ще бъде гласуван и на второ четене“, заяви Георги Свиленски.

„Тук, в България, евродепутатите казват на българските превозвачи: „Ние сме с вас – защитаваме ви, предлагаме решения за защита на вашия бизнес“. Там в ЕП, евродепутатите правят обратното“, коментира зам. председателят на БСП.

Народните представители от БСП Димитър Данчев и Манол Генов ще вземат участие в протеста в Страсбург“, посочи той и уточни, че тези депутати от БСП, които не заминат, ще бъдат на протеста на превозвачите в София.

„Исканията на нашите превозвачи са справедливи и трябва да бъдат отстоявани не само на думи, а и на дела“, изтъкна той.  „Има подписка от 110 евродепутати, които искат случая с пакета „Макрон“ да бъде внесен в Конституционната комисия на ЕП, тъй като досега в историята няма такъв случай с толкова неясноти, предложения и проблемни текстове“, съобщи Свиленски.  „Апелираме докато Конституционната комисия не се произнесе, пакетът да не се гледа“, каза още той.

И въпреки всичко, остава кардиналния въпрос какво правим в така наречения Евросъюз, след като той на всяка крачка унищожава нашите интереси?! И не е ли хиляди пъти по-добре да се махаме от ЕС, да влезем в Евразийския съюз и да се договаряме с всяка държава поотделно и за превоза на стоките, и за развитието на нашата икономика като цяло?!

Защото ако продължим да изпълняваме нарежданията на Брюксел, Страсбург и други чужди градове, нашата родина скоро ще изчезне напълно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *