Борисов и ГЕРБ в ПАНИКА: Правят БЕЗУМИЯ, за да се СПАСЯТ от президента Радев! Ето ФАКТИТЕ!

България отблизо

Колегите от БСП опитват да създадат смут и да намалят доверието на хората в изборния процес с искането за подмяна състава на Централната избирателна комисия. Те някак си, търсят път за отстъпление.

Така депутатът от ГЕРБ Мария Илиева оцени в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3, искането на БСП за подмяна състава на ЦИК.

„Да, чисто формално мандатът на Централната избирателна комисия изтича, но предстои една тежка година на избори, и струва ми се, че не е целесъобразно да се подменя състава на комисията, в която ГЕРБ няма доминираща роля. Но няма никаква заплаха за изборния процес“, изтъкна икономистката.

Тя призна, че тъй като президентът Румен Радев има функции в евентуален избор на нов състав на ЦИК, понеже предлага част от него, управляващите имат притеснения.

„Като се отчетат изказванията на президента Радев за мнозинството, бихме могли да имаме най-малкото притеснения по гладкостта на процеса на избора“, каза Мария Илиева.

Депутатът от ГЕРБ засегна и разнобоя в позициите на правителството и президента по темата Венецуела. „По Конституция външната политика се определя от Министерския съвет. Затова бе свикан съвет по сигурност. И тъй като България е част от една общност, не смятам, че е полезно за нас да показваме така да се каже неединност по една важна международна позиция“, посочи  Мария Илиева, цитирана от epicenter.bg.

От раболепните приказки на тази депутатка виждаме, че тя директно признава огромния страх, който тресе Борисов и ГЕРБ от смелостта и принципността на президента Радев. В паниката си, те започват да предлагат безумни неща. Като това да не се избира нов състав на ЦИК, понеже стария си работел много добре. Това е все едно мандатът на правителството да свърши, но премиерът да каже, че няма да се провеждат избори за ново правителство, защото старото вече има опит и работи добре. Само че демокрацията изисква, ако наистина има демокрация в България, това да го каже народът. Чрез избори. Само народът като суверен на властта може да каже дали правителството или който и да е друг орган на управлението работи добре.

Същото е и с избора на нов състав на Централната избирателна комисия. Мандатът на комисията изтича на 31 март. И законът изисква да се избере нов състав. Независимо колко е добър стария. Само че Борисов 3, не иска да го направи.

И на всички е ясно защо не иска да има нов състав на ЦИК. Но като по-хитри, крият тази истина от българските граждани. Депутатката Мария Илиева, обаче, може да е икономист, но нищо не разбира от политика. Защото онова, което висшите гербери старателно пазят в тайна, тя си го изрича в прав текст. Страх ги е защото в състава на новия ЦИК ще има хора, предложени от президента Радев. На всичко отгоре ще има хора, предложени и от БСП. И така, ако се избере нов състав на ЦИК, ще се окаже, че ГЕРБ няма да имат мнозинство в новия състав. Депутатката от ГЕРБ си го казва направо – в новия състав, ГЕРБ няма да имат „доминираща роля“. Което означава, че няма да могат да правят изборни манипулации и ще загубят изборите.

Точно затова ги тресе панически страх. Че президентът Радев ще ги изхвърли от управлението. И по всяка вероятност завинаги. Затова е целия този шум около избора на нова Централна избирателна комисия.

А що се отнася до позицията на Румен Радев за Венецуела, тази герберска икономистка отново разкрива в прав текст, че щом имало решение на така наречения Европейски парламент, то ние нямало какво да мислим, а трябвало да се солидаризираме с тях.

В цялата си тирада, обаче, тази депутатка забравя, че ние сме суверенна държава. И че трябва да имаме своя позиция. Която съответства на нашите национални интереси. А нашите интереси са първо, да не се месим в геостратегическите конфликти между двете суперсили. Второ, от САЩ нищо няма да получим, а Русия ни осигурява сигурни и евтини доставки на екологично чист природен газ, осигурява ни втора ядрена централа и следователно по-евтин ток. И при това положение си е чиста лудост да подкрепяме САЩ,  и да сме против Русия.

Президентът Радев го каза ясно. Но кой да разбере думите му?!?

Автор Иво Македонски, istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *