Борисов и ГЕРБ се уплашиха от провал! Ето какво измислиха сега!

България отблизо

ГЕРБ искаха да се отмени машинното гласуване за предстоящите местни избори .

Причината била не само скъпоструващия вот, но и рискът изборите да бъде провалени. Предложението влиза като промяна в Изборния кодекс.

Това стана ясно на брифинг в Народното събрание. Анна Александрова се позова и на доклад на ЦИК, според който, ако на местните избори останат 6000 машини за гласуване, щели да се провалят самите избори. Предложението беше внесено от ГЕРБ, заедно с Обединени патриоти и Воля. Предлага се машинно гласуване на местни и парламентарни избори да не се използва. Причината, която изтъкват е, че местните избори били най-тежките в българското законодателство.

По думите на Анна Александрова ДПС също подкрепя промените в Изборния кодекс.

Истината обаче е съвсем различна. Машинният вот се оказа скъп, защото правителството не купи машините, а ги взе под наем. При това, наемът излезе толкова, колкото и ако машините бяха закупени. Ако правителството бе купило машини за всички избирателни секции, предстоящите местни и парламентарни избори щяха да ни излязат много по-евтино. Понеже няма да се печатат бюлетини. Машината съхранява в паметта си вота на хората и после сама изкарва секционния протокол. Така гласуването ще е и по-честно. Защото човешката намеса ще е минимална. И понеже винаги може да се направи сверка между протоколите, които се обработват в секционните комисии, в районните комисии, както и в Централната избирателна комисия с тези, които се пазят в паметта на машините.

А сега какво става. В секционните и районните комисии протоколите се обработват безобразно. И се „доработват“. В ЦИК също. И хората с право не вярват на такива избори, които на всичко отгоре са организирани от управляващата партия. Която има и мнозинство в избирателните комисии на всички нива.

Само машинното гласуване можеше да промени този произвол на управляващите. И затова Борисов и ГЕРБ се отказват точно от него. Защото машинното гласуване тотално ще им обърка сметките. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Борисов и ГЕРБ се уплашиха от провал! Ето какво измислиха сега!

  1. Ако не се въведе машинното гласуване, няма смисъл да се гласува, защото герб пак ще фалшифицират изборите и отново ще трябва да ни инквизират.
    ТВЪРДО ЗА МАШИННО ГЛАСУВАНЕ!
    СТИГА С МАНИПУЛАЦИИТЕ!
    БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА НАРОДА,
    А НЕ НА ГРУПА МУТРИ!
    НЕ НА МАФИЯТА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *