Борисов и ГЕРБ СТЯГАТ нова ЕЛЕКТРОШОКОВА „терапия“! Отвличат вниманието ни със скандали! Вижте ТУК!

България отблизо

В последно време правителствени емисари и щатни говорители на ГЕРБ панически се опитват да ни убедят, че нямало да има увеличение на цената на тока.

Например, Валентин Николов, депутат от ГЕРБ „категорично“ ни уверява, цитиран от news.bg, че КЕВР нямало да разреши самоволно вдигане на цената. А държавата пък, щяла с всички възможни средства да се противопостави на исканията за вдигане цената на тока.

Само че, господа, вие страшно много сте се объркали. Защото едно говори Валентин Николов, съвсем друго казва енергийната министърка в оставка Теменужка Петкова.

Тя твърди, че вече били готови промените в закона за енергетиката, които били в посока към „либерализация на пазара на електроенергия“. При това положение, ние питаме: След като „либерализирахме“ всичко в България и му турихме „пазарни“ цени, това подобри ли по някакъв начин битието на обикновения българин?

Не, не и пак не! Точно обратното. Откак „либерализираме“ и правим „пазарни“ цените на стоките, България се превърна в най-бедната държава не само в Европа, но и в целия свят.

Защото какво означава либерализацията, за която говори министър Петкова? Ами много просто. Това значи, че между държавата, която произвежда огромната част от електроенергията и подържа цялата електропреносна мрежа, и потребителите, ще се настанят нови „търговци на енергия“, освен вече познатите ни ЧЕЗ ЕВН и Енерго-Про.

Това значи, че нови лапачи ще се борят да измъкнат и последните стотинки от джобовете ни. И всичко това ще ни се представя като голямо „постижение“ на демокрацията.

Но ние вече отдавна знаем, че всеки посредник между държавата и стоките, които тя произвежда с труда на народа, не само че не намаляват, но и винаги увеличават цените. Както в случая ще стане с цената на тока.

Тя няма как да не се увеличи, ако вместо държавата, тока започнат да ни го продават разни „търговци“, събрани от кол и въже. Които всъщност са подставени лица на олигарсите и на корумпираните политици.

Та цената на тока ще се увеличава. И не за друго, а защото евтината атомна енергия вече е почти на изчерпване в България. АЕЦ „Козлодуй“ е пред затваряне и работи само с един блок. А правителството на Борисов не иска да строи АЕЦ „Белене“, въпреки, че всичко е готово за строежа. Имаме и реактори, и площадка за ядрената централа, и мощна държава като Русия, която иска да ни построи ядрената централа.

На всичко отгоре Руската федерация е държавата с най-голям опит в строежа на ядрени централи, която строи такива по целия свят. На всичко отгоре, Русия иска да ни построи централата, а ние за плащаме в продължение на 20 – 30 години постепенно сумата за строежа.

Но… някой не иска ние да имаме евтина електроенергия. Защото това ще означава бързо развитие на българската икономика. А от мощна българска икономика нямат интерес нашите исторически врагове от Евросъюза и от САЩ, както и българските олигарси. Защото на тях пък им трябва евтина работна ръка. Хора, на които да плащат мизерни стотинки, а техния робски труд да им носи милиарди.

Ето защо е време да кажем на нашите правителствени чиновници, на платените слуги на нашенската и чуждата олигархия, че ние не искаме просто да НЕ се увеличава цената на тока.

Ние, господа, искаме цената на тока да се намалява. Искаме евтин ток. И евтини стоки. И евтини услуги. А това е възможно, само ако имаме своя нова, ядрена централа. Като АЕЦ „Белене“. Независимо от това колко още държави като Турция и Румъния строят свои централи. Ние си искаме наша централа. А не да купуваме скъп ток от чужди държави.

И ако не разбере това, Борисов наистина ще падне, заради цената на тока.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

8 thoughts on “Борисов и ГЕРБ СТЯГАТ нова ЕЛЕКТРОШОКОВА „терапия“! Отвличат вниманието ни със скандали! Вижте ТУК!

  1. БОЙКО И ВСИЧКИ МАЙМУНИ НА ГЕРП В ПАНДИЗА! ЦИРКЪТ СЕ ПРЕВРЪЩА В ТРАГЕДИЯ! ГЛАСЯТ НИ СКОК НА ТОКА С 40%! ВСИЧКИ НА ЖЪЛТИТЕ ПЛОЧКИ! ВСИЧКИ!

  2. Непрекъснато увеличават тока и имат право, нали трябва да си заслужат комисиионите и хонорарите които получават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *