Борисов и Горанов ЗАМЕСЕНИ в нова АФЕРА! Ето каква е тя! Вижте ТУК!

България отблизо

Държавата, заяви финансовият министър Владислав Горанов след заседание на ресорната парламентарна комисия, се интересува от сделката с ЧЕЗ. Но не иска да се намесва в нея.

„Сами знаете, допълни Горанов, цитиран от news.bg, че сделката за ЧЕЗ практически е сключена. Оттам нататък, развитието на сделката се свежда до плащане на цена и прехвърляне на акции. Всичко това, според него, трябвало да се случи в деветмесечен срок.

Относно това, дали е информирана Гинка Върбакова за отказа на държавата да се намесва в сделката, Горанов отговори, че се надява тя да гледа теревизия?? Но не уточни дали държавата комуникира с купувачите на нейните най-големи активи, по…телевизията.

Що се отнася до произхода на капиталите на „Инерком“, финансовият министър потвърди, че ако те се окажат незаконни, щели да бъдат конфискувани като незаконно придобити активи.

Актуалната позиция на правителството била, че държавата не трябва да се намесва в сделката за ЧЕЗ, заяви Горанов. Фактът, че правителството промени кардинално позицията си за ЧЕЗ, Горанов коментира с думите, че „държавата винаги е била в защита интересите на гражданите“. И че имало създадено напрежение около сделката с ЧЕЗ, което правителството трябвало да тушира.

Днес държавата пак била на мястото си, поясни Горанов, защото принципната позиция на правителството била, че мястото на държавата в икономиката било като регулатор, а не като собственик.

Значи, нека се опитаме да разберем въртеливите движения на правителството на Борисов и неговия финансов министър Горанов.

Най-напред те се кълняха, че държавата всеки момент ще купи акции на ЧЕЗ, ако не и цялото електроразпределително дружество, защото неговата дейност засяга милиони български граждани. И нормалното му функциониране не трябва да се оставя в ръцете на една фирма като „Инерком“, която няма никакъв опит в работата с подобни дружества. А и капиталите, с които тя купува най-голямото електроразпределително дружество в България, и досега са неизвестни и затова са много съмнителни.

След това двамата влъхви тотално промениха позицията си и започнаха да твърдят, че държавата не трябвало да се меси в частни сделки.

Следователно, на кое от тези взаимно изключващи се твърдения на Борисов и Горанов, ние обикновените граждани трябва да повярваме?

На това, че държавата не трябва да позволява на фирма без опит и с неизяснен произход на парите, да влиза във владение на огромна държавна собственост, чиято дейност засяга милиони хора? Или на точно противоположното твърдение пак на същите тези Борисов и Горанов, че държавата не трябва да е собственик, а само наблюдател на процесите в икономиката?

Тези взаимно изключващи се твърдения, озвучени в един кратък период показват, че и двамата първи хора в правителството говорят откровени лъжи. А защо ще лъжат, ако не са замесени отново в някаква неизвестна за гражданите афера. И наистина, ако Борисов и Горанов бяха променили позицията си след няколко години, можеше да си помислим, че възгледите им са еволюирали и са се променили. Но тази кардинална промяна в рамките на месец – два, говори за съвсем друго нещо.

Всъщност Горанов сам си го каза. Трябвало да тушират напрежението около Гинка Върбакова и ЧЕЗ и затова са излъгали. Сега вече нямало такова напрежение и те се отмятат от лъжата си.

Ето такива хора ни управляват. Хора, които не се колебаят да лъжат и да мажат, когато техните интереси го изискват. Защото не става въпрос за интересите на обикновените граждани.

В интерес на гражданите е винаги да са информирани и да знаят истината. Това е интересът на хората. А интересът на властта е винаги да манипулира и изопачава нещата, за да скрие всичко, което е зад фасадата на управлението.

Това, че задкулисието е на власт, го знаехме всички. И то отдавна. Но, че правителствени чиновници от най-висш ранг, ще лъжат така нагло, после ще си признават сами лъжата, но никой и с пръст няма да ги пипне… Това вече ни идва в повече. И разкрива, че властта е нелегитимна, а демокрацията е само фалшива фасада на откровени манипулации, кражби и лъжи.

Защото ако правителството държеше на хората, тоест управляваше легитимно, то досега трябваше сто пъти да си подаде оставката. И да даде път на други – по-честни и по-почтени управленци. Такива като президента Радев, например.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Борисов и Горанов ЗАМЕСЕНИ в нова АФЕРА! Ето каква е тя! Вижте ТУК!

  1. Няма никакво значение каква е собствеността, държавна, публична или частна ако правилата са еднакви за всички както е в Китай. Ако обаче „държавния“ ток се изкупува по 6 стотинки за киловат а частния по 30 стотинки за киловат, Държавната собственост няма шанс!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *