Борисов на колене пред ЕП. Показа, че има нещо общо със сливите!

България отблизо
Бойко Борисов е разговарял с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Премиерът е настоял пакет ”Мобилност” да се разгледа след евроизборите.

Министър-председателят Бойко Борисов е обсъдил развитието на ситуацията около пакета „Мобилност 1“ с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Двамата  са провели вчера телефонен разговор, съобщават от правителствената пресслужба.

 

Предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, българският премиер е настоял пред председателя Таяни да бъде обмислена възможността темата да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите.

 

„Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност 1“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, е подчертал Борисов.

Защо така, г-н премиер?

Нали всяка седмица сте в Брюксел? Нали прегръщате ту един, ту друг и всички ви наричат „Бойко“, а не Борисов? Нали се хвалите, че всички ви обичат и уважават, а думата ви на две не става, даже се съветват с вас по телефона заради едно или друго решение?

А сега най-жестокото за България го вземат зад гърба ви, а вие правите метани като слаба ученичка и се молите за отсрочка.

Значи нещо послъгвате. Или в ЕС не ви бръснат за СЛИВА и думата ви не се чува никъде, или такъв разговор не се е състоял!

И защо въпросът трябва да бъде решен от следващия европарламент? На този какво му има? Да не би нещо да не ви харесва? Да отричате действията му?

Ето и част от коментарите на тема този телефонен разговор, който допълнително разбуни духовете.

 

„Г-н Борисов, един от най-важните въпроси за Българските превозвачи и българската икономика не се решават в телефонни разговори, или „Едно си баба знае и едно баба си бае“! И така се управлява България вече повече от 10 години! Машалла!“

„Бацее, закъсня, много закъсня с разговора, ако въобще си го провеждал! Защо преди протеста не го проведе? Голям страхливец си, няма що! А твоята секретарка Цоко защо не проведе разговор, щеше да се представи: Цв.Цв., постоянен представител на БГ в УС на Европол и пълномощник на Спецслужбите на САЩ в България. Само че и на него, селянина от Шума, не му стиска да се обажда в ЕК и ЕП, а само лае по президента. По.ми.яр!“

„ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ИЗДИГНЕ ВАЖНИЯ ВЪПРОС – КОГА И КАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС! Всичко друго са глупости и залъгвания…Стига сте упоявали народа с мopфuнa на обяснения и извинения! ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС! Всичко друго е гавра с България – гавра сред гавра…Впечатление прави, че всички български храненици в ЕС, в едно с правителството, обясняват как се преборили и пакетът “Макрон” няма все пак да мине.Реално той мина – с огромно мнозинство в Транспортната комисия, сега предстои същото и в пленарна зала.“

Повече да цитираме ли? Това е мнението на народа. Не нашето.

И вие трябва да работите за този народ, а не да се криете като мишка, или да имитирате дейност, когато стане напечено.

Това пък е нашето мнение!

Иначе наистина доказвате, че никой не ви бръсне за слива.

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *