Борисов на колене пред ЕП. Показа, че има нещо общо със сливите!

България отблизо
Бойко Борисов е разговарял с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Премиерът е настоял пакет ”Мобилност” да се разгледа след евроизборите.

Министър-председателят Бойко Борисов е обсъдил развитието на ситуацията около пакета „Мобилност 1“ с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Двамата  са провели вчера телефонен разговор, съобщават от правителствената пресслужба.

 

Предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, българският премиер е настоял пред председателя Таяни да бъде обмислена възможността темата да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите.

 

„Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност 1“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, е подчертал Борисов.

Защо така, г-н премиер?

Нали всяка седмица сте в Брюксел? Нали прегръщате ту един, ту друг и всички ви наричат „Бойко“, а не Борисов? Нали се хвалите, че всички ви обичат и уважават, а думата ви на две не става, даже се съветват с вас по телефона заради едно или друго решение?

А сега най-жестокото за България го вземат зад гърба ви, а вие правите метани като слаба ученичка и се молите за отсрочка.

Значи нещо послъгвате. Или в ЕС не ви бръснат за СЛИВА и думата ви не се чува никъде, или такъв разговор не се е състоял!

И защо въпросът трябва да бъде решен от следващия европарламент? На този какво му има? Да не би нещо да не ви харесва? Да отричате действията му?

Ето и част от коментарите на тема този телефонен разговор, който допълнително разбуни духовете.

 

„Г-н Борисов, един от най-важните въпроси за Българските превозвачи и българската икономика не се решават в телефонни разговори, или „Едно си баба знае и едно баба си бае“! И така се управлява България вече повече от 10 години! Машалла!“

„Бацее, закъсня, много закъсня с разговора, ако въобще си го провеждал! Защо преди протеста не го проведе? Голям страхливец си, няма що! А твоята секретарка Цоко защо не проведе разговор, щеше да се представи: Цв.Цв., постоянен представител на БГ в УС на Европол и пълномощник на Спецслужбите на САЩ в България. Само че и на него, селянина от Шума, не му стиска да се обажда в ЕК и ЕП, а само лае по президента. По.ми.яр!“

„ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ИЗДИГНЕ ВАЖНИЯ ВЪПРОС – КОГА И КАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС! Всичко друго са глупости и залъгвания…Стига сте упоявали народа с мopфuнa на обяснения и извинения! ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС! Всичко друго е гавра с България – гавра сред гавра…Впечатление прави, че всички български храненици в ЕС, в едно с правителството, обясняват как се преборили и пакетът “Макрон” няма все пак да мине.Реално той мина – с огромно мнозинство в Транспортната комисия, сега предстои същото и в пленарна зала.“

Повече да цитираме ли? Това е мнението на народа. Не нашето.

И вие трябва да работите за този народ, а не да се криете като мишка, или да имитирате дейност, когато стане напечено.

Това пък е нашето мнение!

Иначе наистина доказвате, че никой не ви бръсне за слива.

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *