Борисов отвърна на удара! Проверяват имането на Валери Симеонов!

България отблизо

Върховна касационна прокуратура (ВКП) възложи на Антикорупционната комисия да провери имоти, собственост на фирмата „СКАТ“ ООД, която се управлява от бившия вицепремиер и понастоящем депутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Повод за проверката е сигнал, че имотите са закупени от фирмата на занижени цени.

Сигналът е постъпил до главния прокурор Сотир Цацаров вчера, 9 април. Според сигнала сделките за имотите били направени на нереални ниски цени. Той дойде веднага, след като Симеонов обяви, че е време и Борисов да си ходи.

В сигнала са описани са три сделки:

– Закупено през 2004 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов, право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. „Слънчев бряг“ за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.;

– Закупен през 2005 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов, офис в к.к. „Слънчев бряг“ с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6 901,10 лв., при данъчна оценка 6 901,10 лв. и

– Закупен през 2008 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов, имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов – настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *