Борисов отново тръгна ПРОТИВ българските интереси! Вижте какви ги свърши на срещата в Брюксел!

България отблизо

С действията си, премиерът Борисов за пореден път доказа, че работи против националните интереси на България. Той спря Южен поток, а Ердоган веднага го взе и го превърна в Турски поток. Спря проекта Бургас – Александруполис, спря АЕЦ „Белене“.

Същото се повтори и на срещата с премиера на Русия Дмитрий Медведев в Брюксел. Дали е имало среща или само снимка на Борисов с Медведев, е друг въпрос. Но информационната агенция Блиц оповести, че се е състояла среща между Борисов и Медведев в рамките на 12-та конференция на върха Азия – Европа, която тази година се провежда в Брюксел.

По интересното е какво е станало на тази среща, ако изобщо е имало среща между Борисов и Медведев. Можем да го обобщим само с една дума. Нищо! Не са обсъждани най-важните за България и Русия теми. Не са подписани никакви договори, споразумения или поне меморандуми за намерения. Нищо!

Какво тогава са правили двамата премиери на тази „среща“? Ами според агенция Блиц, те говорили за „задълбочаване на отношенията между България и Русия в сферата на енергетиката и туризма“. В сферата на енергетиката и туризма – добре. Но тук дори не се говори са сътрудничество, а за някакви „отношения“ между двете страни.

Какво означава думата „отношения“? Много просто. Означава, че между България и Русия няма сътрудничество. И то по вина на Борисов. На всички конкретни и взаимноизгодни предложения на руската страна, Вождът на ГЕРБ отговаря само с празно дърдорене.

Какво имаме предвид? Само преди дни, не някой друг, а президентът на Русия, Владимир Путин заяви, че България може да изиграе много важна роля за продължаване към страните от Средна и Южна Европа, на газопровода Южен поток, който сега се нарича Турски поток. А руският министър на енергетиката Александър Новак потвърди, че България е приоритетното за Русия направление, по което трябва да се движи този мега енергиен проект.

На това конкретно предложение на Русия в лицето на най-висшия й ръководител, Борисов отговаря с празно дърдорене за някакъв хипотетичен газов хъб, който нито има с какво да се пълни, нито има договори за продажба. Отново нищо!

Но царят на нищоправенето продължава упорито да каканиже за Гърция и за Черно море, откъдето можел да дойде газ. Ами нека му кажем, че на Гърция още никой не е доставял природен газ за износ. А в Черно море отдавна се доказа, че няма никакъв газ и всички западни фирми, които правеха сондажи се отказаха да влагат повече пари в това безперспективно начинание.

Та, вместо да обсъди с Дмитрий Медведев продължението на проекта Южен/Турски поток, който е от изключителна икономическа и стратегическа важност за България, „нашият“ премиер, който по длъжностна характеристика трябва да се грижи за реализиране интересите на страната, говори небивалици.

Говори за руските туристи, за някакъв стокообмен между двете страни, който на практика не съществува, понеже ние нямаме нито селско стопанство, нито промишленост, за да предложим стоки на Русия. Ами руските туристи си идват в България и без Борисов. А стокообменът така и ще си остане нулев, защото нямаме какво да предложим.

С други думи, Борисов не само върви против националните интереси на България, но и прави всичко възможно, за да заблуди българския народ, че си сътрудничи с Русия. Нека го попитаме какво правеше преди няколко дни в САЩ? И не го ли накараха да купува американски втечнен газ на космически цени? Защо непрекъснато се среща с Порошенко, който избива руските хора в Донбас? И защо неговото правителство още не е свалило мораториума върху строежа на АЕЦ „Белене“?

Тези въпроси разкриват лъжите на Борисов. Но ако мисли, че правителството му ще се закрепи с лъжи и манипулации, е на много грешен път. Защото никой вече не му вярва. И е по-добре сам да си подаде оставката, вместо да чака улицата да го изгони.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

4 thoughts on “Борисов отново тръгна ПРОТИВ българските интереси! Вижте какви ги свърши на срещата в Брюксел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *