Борисов пак се прегъна в кръста: Вижте кой става шеф на подслушването!

България отблизо

 Сивият кардинал в енергетиката и бивш контраразузнавач Илко Желязков е предложен за член на Бюрото за контрол на СРС.

Номинацията му бе огласена от „Капитал“, позовавайки се на няколко източника от парламента. Предполага се, че Желязков може да стане и председател на Бюрото. Припомняме ви, че настоящият шеф Бойко Рашков взриви обществото преди няколко месеца с признанието, че службите подслушват незаконно политици, бизнесмени и журналисти.

Освен това стана ясно, че по заръка на Сотир Цацаров от Бюрото  се крие информация за прилаганите СРС-та.

Медиите го определят като сивия кардинал, който кадрува в службите от името на Пеевски. Бившият контраразузнавач  Желязков от дълго време е  председател на Съвета на директорите на ТЕЦ „Марица-изток 2“ ЕАД. Усилено се коментира, че той е наредил верни хора по върховете не само в ДАНС, но също така в МВР и Държавната агенция за разузнаване. Красноречиво доказателство за близостта му с хората от тайните служби са гостите, които той е поканил на 60-годишния си юбилей през февруари т. г.

Според „Терминал 3“, наздравици за 60 годишнината са вдигали Владимир Писанчев, бивш председател на ДАНС, Недялко Недялков, заместник-председател на ДАНС и много верен човек на Пеевски, Николай Ненков, заместник-председател на ДАНС. За него също се твърди, че е назначен с протекции на Желязков. И доста други, все началници на дирекции в ДАНС.

Любопитна подробност е, че присъстващите подарили на Желязков реплика на ритон от Панагюрското златно съкровище. Рожденикът благодарил и ги поздравил с песен от филма „Кръстникът“, на която всички присъстващи ръкопляскали. Не е тайна, че този филм също така е от любимите и на премиера ни  Бойко Борисов.

Ето това е. като не може да стане Пеевски председател на ДАНС, то защо да не сложим навсякъде негови хора. Нищо, че Пеевски е разследван на много нива в Брюксел за източване на европейски фондове. И за създаване на медийна империя, която изпълнява политически поръчки на правителството Борисов 3. Което пък от своя страна се прочу с много задкулисни и направо мафиотски действия.

Но… такива хора ще ни управляват. Докато не ги изгоним всичките. Някой ден. Скоро.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *