Борисов повози кмет с джип и се похвали: Заводи заместват тръни и магарета в Търговище, безработни няма!

България отблизо

Бойко Борисов подкара джипа, за да инспектира турските заводи „Шишаджам“ край Търговище. Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Гид на двамата в колата беше кметът на общината Дарин Димитров.

При пристигането си в завода Борисов си припомни, че е откривал първия завод там.

„Тук беше поле, пасяха магарета“, спомни си Борисов.

Кметът призна, че си мечтаят да имат индустриална зона. „Те се сбъдват вашите мечти“, окуражи го Борисов.

След това той се обърна към Горанов, че трябва да се подпомогне общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на „Тракия Глас България ЕАД“.

„Тук с държавна подкрепа сме обещали да направим тоя път. Ако някой си спомни, ще кажат, че не си изпълнявам обещанията, а това не е редно“,припомни премиерът на финансовия министър.

Общо три са производствата на инвеститора, които функционират – за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души за заети в основното производство, а заедно със съпътстващите производства и предприятия, работните места, създадени от инвеститора, са близо 5000.

Кметът на Търговище Дарин Димитров отбеляза, че наличието на такова голямо производство оказва благоприятно влияние за развитието на Търговище. Населението се увеличава, хората живеят с добър стандарт, подчерта кметът и добави, че няма безработица.

Междувременно официалната статистика сочи друго:

Работа се намира най-трудно в Търговище – там престоят на безработните в бюрата по труда е най-голям за цялата страна. Например през юни регистрираните в бюрото по труда чакат средно по почти 19 месеца, което означава, че продължително безработните са огромен дял там.

На кого да вярваме?

Tagged

1 thought on “Борисов повози кмет с джип и се похвали: Заводи заместват тръни и магарета в Търговище, безработни няма!

  1. Като казваме “ НИЕ“ – имаме предвид – “ НИЕ – Бойко Борисов !“ – нали така …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *