Борисов се похвали с нещо важно! И обясни какво смята за Нинова!

България отблизо

Министър-председателят бе категоричен, че той ще отреже лентата на магистрала „Хемус“. „Надявам се до 4-5 години. Около Търново върви по-бавно“, обясни той.  

Корнелия Нинова че не ми е приятна – не ми е приятна. Че я избягвам – избягвам я. Това призна в сутрешния блок на bTV премиерът Бойко Борисов по повод критиките на лидера на БСП, че умишлено той не се появява в парламента заради нея.

По конкретния казус – отговор на въпрос за отношенията на България с Русия, Нинова пратила на Борисов писмо, че не може да присъства и го моли да дойде друг ден. След това заявила, че той се крие.

„Партия, която половината от мандата си отсъства от парламента – не ходиха на работа месеци наред, да говори кой ходи в парламента. Погледнете първо себе си, после коментирайте другите“, призова Борисов.

На въпрос, ако Йорданка Фандъкова изгуби изборите за кмет на София, на чия сметка ще отиде това, той отговори: „На софиянци. София стана един от най-хубавите градове. Направиха се толкова много неща“   Според него останалите кандидати нямат достатъчно опит.

Той коментира и избора на главния прокурор Сотир Цацаров преди години: „Тогава повече ни се искаше Бойко Найденов да стане. С него бяхме работили много по-дълго. Г-н Цацаров го познавах като съдия в Пловдив, най-добрият. Изборът беше добър и аз мисля, че направи успешен мандат“.   На въпрос как би работил с Иван Гешев като главен прокурор, Борисов отговори: „Аз и сега работя с Гешев, особено на една тема – борбата с контрабандата. Виждате и колко убийства изкараха“.   „Политиците трябва да оставят прокурорите да си изберат, който си решат“, смята премиерът./blitz.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *