Борисов: Хората ни масово се връщат в България! Тук вземат по 3-6 хиляди евро заплати!

България отблизо

Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България заради добрите заплати на високо квалифицирания персонал. Това каза пред журналисти в Стара Загора министър-председателят Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус“.

„Нашите работници са високо квалифицирани, дисциплинирани. Заводите в Русе работят с 20% по-голям капацитет отколкото в Чехия. Немците действително казват, че българите са уникални като работници. В същото време все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България. Защото заплатата на директора на един завод, да не го казвам кой е, е от 15 000 евро нагоре. А средният високо квалифициран персонал получава по 5-6 хил. евро. А 1300 лв. плюс ваучери за храна взимат останалите работници там“, обясни Борисов и подчерта, че тези, които работят качествено, ще взимат и по-високи заплати.

 

Посетих новооткритото разширение на завода за производство на полимерни листи в Стара Загора. Все повече знаещи и можещи хора се връщат в България. Държавата ще продължи да съдейства на предприятията с високотехнологични производства, за да се задържи тази тенденция и да се развива родната ни икономика, написа по-късно премиерът във Фейсбук.

 

От опозицията вече усещат, че ще загубят и тези избори и стават злобни и жлъчни, коментира премиерът. Борисов посочи, че в последните години се инвестира все повече в инфраструктура и резултатите са видими.

„Опозицията за това вече се усеща, че ще загуби и тези избори. И стават толкова злобни, жлъчни – гледахте дебата. Те нямат какво да покажат“, коментира премиерът. „Искаме нещо да им намерим дефект, но те нищо не са строили, нищо не са правили“, каза още той.

„Следващата седмица ще открием нов германски автомобилен завод в Пазарджик. Плюс околовръстното, пътят Пловдив – Асеновград. Искам да видя дали за сезона ще успеят да стане пътят до Слънчев бряг, за да няма тапи изобщо. В Бургас световно първенство по лека атлетика ще се провежда – и там искам, да видя как вървят нещата следващата седмица“, заяви Борисов.

Той посочи, че в момента в България се правят огромни строежи.

„И те затова беснеят – яд ги е, защото виждат, че и доходите се вдигат, и инвестициите са големи. Виждате президента като има нещо хубаво, вика: „това хубаво, онова хубаво“. А иначе лошото само за правителството. Разбираме ги, и те водят своята политическа стратегия“, коментира Борисов.

А той с всичките тези лъжи за заводи, заплати и щастливи връщащи се на тълпи емигрирали, какво прави?

И кой му вярва?

Tagged

1 thought on “Борисов: Хората ни масово се връщат в България! Тук вземат по 3-6 хиляди евро заплати!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *