БУНТЪТ срещу Меркел и Макрон се РАЗРАСТВА! Идва КРАЯТ на КОРПОРАЦИЯТА ЕС!

Свят

След края на минисрещата в Брюксел, на която присъстваха лидерите само на 7 – 8 страни от ЕС, мигрантската криза си остава също толкова неразрешим проблем, колкото беше и преди тази среща.

Испанският премиер Педро Санчес заяви, цитиран от news.bg, че срещата била „конструктивна“, но не са постигнати никакви конкретни резултати. Среща, която няма резултати не може да се нарече конструктивна.

Тя не е конструктивна и по още една причина. Меркел и Макрон събраха няколко лидери, за да се опитат да прехвърлят част от мигрантите, които нахлуха в Германия и Франция, на техните страни. Само че тези страни нямат нито желание, нито финансови възможности да приемат още мигранти.

И затова спорът е неразрешим. Този спор е неразрешим и защото Меркел и Макрон, въпреки яростната съпротива дори в собствените им страни, продължават упорито да настояват, че ЕС трябвало да спазва своите „ценности“ и да не спира да приема несметното количество, нахлуващи в Европа мигранти.

Нещо повече. Страните от Вишеградската четворка – Унгария, Чехия, Словакия и Полша, изобщо отказаха да присъстват на „среща“, на която ще ги принуждават да приемат още мигранти в своите държави.

Преди срещата избухна конфликтът между Меркел и Хорст Зеехофер, който е вътрешен министър, председател на германския Християнсоциален съюз и главен коалиционен партньор на канцлерин в управляващата коалиция ХДС/ХСС.

Зеехофер е категоричен, че Германия няма да приема повече мигранти. Той дори свиква на 1 юли, заседание на своята партия ХСС, на което да се обсъдят резултатите от срещата за мигрантите в Брюксел. Хорст Зеехофер е категоричен, че ако политиката на Меркел за приемане на мигранти  бъде продължена, неговата партия ще излезе от коалицията и ще предизвика предсрочни избори. На които, предвид огромното нежелание на  германското общество да приема повече бежанци, Меркел ще претърпи поражение и ще се прости с поста си на канцлер.

Френският президент Макрон пък, се вкопчи в мъртва схватка с най-силния в момента човек в Италия – вътрешния министър Матео Салвини, който е и лидер на управляващата партия „Лигата на Севера“. Докато Макрон каканижеше, че Италия трябва да спазва ангажиментите си, Салвини го прати да си гледа работата.

В настоящия момент, никой в Рим не може да застане на пътя на Матео Салвини, който набира все по-голяма популярност, заради категоричното му становище, че Италия по-скоро ще се откаже от еврото и ще излезе от ЕС, отколкото да приема повече мигранти.

Позициите на самия Макрон във Франция отслабват с всеки изминал ден. Рейтингът му рязко спада и в момента е малко повече от двадесетина процента – най-ниският рейтинг, който френски президент е имал някога.

Припомняме, че австрийският канцлер и гръцкият премиер също са против приемането на повече мигранти.

Като прибавим тези скандали към бунта на страните от Вишеградската четворка и към липсата на какъвто и да било резултат от минисрещата за мигрантите в Брюксел, става безпощадно ясно, че държавите-членки гледат вече към изхода на Евросъюза. Защото почти всички разбраха пълната бесперспективност на приемане на някакви общи решения, когато интересите на държавите са коренно различни. Да не говорим, че опитите на германо-френската корпорация ЕС, да колонизира европейските страни, буди отвращение у всички.

С други думи, европейските страни все по-ясно разбират, че ЕС не само не помага за тяхното развитие, но и пречи, опитвайки се да разруши тяхната национална идентичност, суверенитета и цялата им държавност.

Истината е, че ЕС вече се е разпаднал. „Съюзът“ вече не съществува. Или по-точно, съществува само на хартия. Защото никой вече не иска да изпълнява заповедите на Брюксел.

Въпросът е, дали Борисов ще обърне гръб на Брюксел, както направи президентът Радев, и дали ще поведе България по пътя на нейните национални интереси, или ще продължи да слугува на чужди държави, докато не го изритаме от властта.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “БУНТЪТ срещу Меркел и Макрон се РАЗРАСТВА! Идва КРАЯТ на КОРПОРАЦИЯТА ЕС!

  1. Че ЕС ще се разпадне е факт, който вече и децата разбират, но това че България си срина икономиката и всичко като смяташе, че ще получава пари от този съюз е големият ни проблем. Борисов трябва да бъде принуден да защитава националните ни интереси, а не за пореден път да е слуга на Меркел и компания или малко по-точно не трябва да заема държавнически постове. Дано народа се обедини и защити националните ни интереси, а как ще възродим държавата – и на този въпрос има отговор, но трябват истински държавници на властови позиции и буден народ, който да отстоява достоен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *