Български майки скочиха срещу „Черешката на тортата“! Махнете Манчев от екран, подиграва се с нас!

България отблизо

Нова атака срещу телевизионно предаване подеха майки само седмица, след като поискаха оставката на Гала.

Този път те скочиха срещу „Черешката на тортата“ и попитаха – „Как да обясним на децата си защо едни хора се тъпчат до пръсване всяка вечер и ги дават по телевизията, а ние сме сложили на масата салата и някоя постна яхния?“

Как да им  кажем защо не знаят какво е омар, какво е октопод, как се пече див заек и какъв вкус има, как се чупят цели четири шоколада само за заливка на десерт, как се приготвят кралски скариди, какво значи млади петленца и яребици на фурна, каква е разликата между черен и червен хайвер и целите огъващи се от храна маси, когато нашите са празни? – пише Соня Стоянова в социалната мрежа, лайкната от стотици майки, които до една призовават този пир по време на чума да бъде спрян.

В началото предаването беше забавно и се приготвяше домашна храна, а участниците се състезаваха кой най-добре ще я сготви и как ще аранжира масата.  Постепенно обаче се изроди до панаир на суетата и надпревара кой кого ще удари в земята с все по-завъртени ястия, екзотични скъпи продукти, купешки рецепти, които нямат нищо общо с традиционните храни и състезание на гола амбиция и много пари. Участниците започнаха да поръчват продукти от цял свят, струващи по една минимална пенсия само единия. Масата започна да се оценява по това кой колко се е бръкнал в джоба и откъде е докарал рибата, хайвера, та чак американските говежди пържоли, които пристигнаха направо от Тексас.

Подобно кулинарно предаване има задачата преди всичко да научи домакините на нещо ново. Но, повярвайте ни, никоя от обикновените българки не може да си поръча млади петлета от Франция, хайвер от Норвегия, сирене от Италия и мляко от Алпите. На какво се учат зрителите тогава?

Втората му задача е да покаже звездите как готвят. Първо там почти няма звезди и второ тези от Голямото Добро утро си наемат помощници,  други пък цели ресторанти. И докато професионалните готвачи се потят над печките, участниците си оправят косата, маникюра и промотират новата си песен, книга или гола снимка.

Третата е любителите на такива риалитита да се научат на обноски. Но това не се случва и често участниците се хващат за косите още от първия ден и войната продължава до последния. В битката край масата научаваме между предястието и основното, че домакинът е простак, че една от гостенките е селянка, понеже използвала хартиени салфетки, вместо ленени, друга е некадърница, а трета си слагала дълбоки деколтета, за да сваля мъжете. Та това е кулинарно предаване, за Бога, не е ВИП Брадър!

Постепенно концепцията се промени и „Черешката“ стана огледало на Брадъра. Канят се скандални личности от рода на миски, голи модели, коафьори със съмнителна ориентация, певици, та даже и Луна! Апропо какво правеше пък тя там? При двете си участия в „Големия брат“ ясно показа, че не може да готви, даже чинии не мие. Защо беше поканена? Съвсем логично тя реши, че е заради собствената й особа и магариите и ги показа в пълния им блясък. Иначе нито сготви, нито пък яде, обаче си показа тоалетите.

Присъствието й показа пълното падение на формата! Заедно с това на Кулагин, който показваше прическата, грима  и маникюра си, плейметката Нора Недялкова, която пък развяваше  други прелести и се стигна до Мартина, която пък не спря да навира в носа на всички голите снимки от корицата си в „Плейбой“. А Джулиана Гани даже показа бившите си силиконови гърди и даде на всички да ги опипат. За капак Лора Караджова се напи като донски казак.

Скъпа храна, нелепи участници, повечето от които се появяват за трети или четвърти път, скандали, парад на суетата и тъпотата – отсича   Соня Стоянова. И на фона на всичко това стои шеф Манчев, кръстосал заплашително ножове, сякаш ще коли готвачите.

И повтаря – ама защо сухи подправки, сложете преден розмарин, мащерка, мента, продават ги по магазините. Да. Едно стръкче – два лева…

Предаването тотално се размина с първоначалния си замисъл.

Манчев ще свърши с „Черешката“ и ще продължи с „Кошмари в кухнята“. Едно и също, едно и също.

Това си е проблем на продуцентите.

Но ние не искаме децата ни да гледат как се тъпчат богатите и псевдоелитът ни, а в училище да получават мухлясала филия с малко маргарин и развален кетчуп!

Не можем и да им забраним да гледат телевизия – при Гала – Лолитки, при Ризова озъбени политици, при Манчев плюскане на префинени деликатеси, а в останалото време екшън, или малки булки.

Вярно е, че максимата е хляб и зрелища, но в случая и хлябът и зрелищата са на екрана, а масата пред нас – празна, коментират ядосани майки.

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

2 thoughts on “Български майки скочиха срещу „Черешката на тортата“! Махнете Манчев от екран, подиграва се с нас!

  1. Анита Мейзер какво прави в “ черешката на тортата“ , нали е подсъдна.А от глезотиите на Луна ми се повръща. И все едни и същи глезли гледаме по всички безумни предавания ,за хонорарчета …Живеят си живота без да се мъчат.А СЕМ защо допуска такива предавания , да се дразнят хората?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *