Валери Симеонов: Знам, че Русия се намеси, но не мога да ви кажа откъде знам!

България отблизо

„Имам информация от преди 4-5 часа, че шефът на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин е направил среща с вицепремиера на ОАЕ и шейх на Дубай Мохамед бин Рашид ал-Мактум (вторият, да не кажа първият човек в ОАЕ), и е поискал освобождаването на Васил Божков”.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в студиото на „Плюс-Минус” по Нова телевизия.

Запитан дали е сигурно, че Божков е бил зад решетките, Симеонов отговори категорично: „Естествено! Сигурен съм. Той е в арест, без достъп до телефон и до други хора. Не мога да кажа откъде, но имам достоверна информация за това”.

„Според мен, след като става ясна тази информация, България няма никакъв друг ход, освен външното ни министерство да повика посланика Макаров и да го попита така ли е, а то че е така, е така. Публикувано е в медиите. Трябва да се поиска обяснение от руската страна на какво основание Москва, за пореден път, по такъв безобразен и нагъл начин, се намесва във вътрешните работи на България, опитвайки се да освободи човек с вече над 10 обвинения, включително за организирана престъпна група за убийство”, коментира Валери Симеонов.

Нека Валери Симеонов да каже откъде знае това, което не е известно на никой друг в света, освен на медиите и то основно българските. Ако не може да каже откъде има тази информация, тогава нека не се опитва да играе по свирката на нечие чуждо посолство. Защото ние сме страна, която е свързана с кръвни и братски, вековни връзки с Русия. Тя е наша двойна освободителка, имаме една и съща религия, обща писменост – кирилицата, както и общи традиции и обичаи.

Да не говорим, че 85% от българския народ обича Русия и иска България да влезе в съюз с нея., защото не вижда никакъв друг начин да се избавим от днешните мутроолигарси, които ограбват страната и обричат хората на мизерия.

Защото, ако Симеонов има информация от медиите, която самите те не знаят откъде я имат, тогава ще трябва да се маха веднъж завинаги от политиката. Понеже явно тази дейност не е за него. Той, освен да се кара с хората и държавите, май друго нищо полезно не може да направи за страната.

А що се отнася до „наглата Русия“, тук ще има да взема. Русия никога не се е държала нагло. Нагло се държи по отношение на Русия и не само, точно Симеонов, заедно с неговите български и чужди меценати. Ние обаче не сме длъжни да търпим неговата наглост. Да ходи в частния бизнес и да наглее там пред хората, които е наел за работници.

България не му е подчинена. Той е подчинен на България, ако не го знае. Един път вече бе изгонен като вицепремиер за такива непремерени думи, сега си позволява отново да говори, да обвинява и да заплашва една велика световна държава и наша посестрима, и то без никакви доказателства. Така че по-добре да се маха озобщо от политиката и от представителните български институции, за да не ни срами пред света.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *