Валери Симеонов: Още един олигарх е на мушката. Скоро ще падне и той! Борим се успешно с мафията

България отблизо
След Васил Божков идва времето на Валентин Златев. Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар.

Това каза пред БНР Валери Симеонов, зам.-председател на парламента и лидер на НФСБ.

 

По думите му идеята за създаването на верига държавни бензиностанции ще разбие картелното споразумение, каквото е категоричен, че има: „Всички данъчни складове са в ръцете на една фирма с доста известен управител… Започва един оздравителен процес, непознат за България, който остава извън вниманието на обществото, медиите. Първите тежки удари срещу олигархията вече са факт, разбиването на срастването на крупния монопол с политическата власт. Първият случай беше ударът върху хазартната империя на Васил Божков. Сега се нанася втори удар върху установен монопол и картел“.

 

Симеонов подчерта, че в момента се наблюдава и картел между големите доставчици на мобилни услуги, „които тихомълком повишиха и почти изравниха цените на тези услуги“: „Като вдигат цените, пренасочват приходите си от там, а от друга страна предлагат ниски цени на интернет и на цифрова телевизия, като така ликвидират действащи кабелни оператори, които си плащат данъците. Подложени на атака с ниски цени, тези фирми започнаха да обявяват фалити“ /разбирайте неговата телевизия/.

Ние обаче имаме въпрос към Симеонов.

С какви пари се издържаше преди време телевизията му и не идваха ли от същия този олигарх, когото сега ще сваля?

Не бяха ли първи приятели Златев и Борисов?

Отговор не чакаме…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *