Валери Симеонов писна: Три партии ми искат оставката, това е политическа репресия, аз съм невинен!

България отблизо
Симеонов обяви, че имал само ”функция координация” и не може да му бъде искана оставката.

В извънредно изявление вицепремирът  Валери Симеонов обясни, че неговите функции към Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ са да я координира. Той заяви още, че няма причина заради арестите и огромния скандал да му бъде искана оставката от три политически сили в Народното събрание.

 

„Призивите за оставката ми от трите партии БСП, ДПС и „Воля“ по повод акцията в Държавната агенция за българите в чужбина са неоснователни. Опозиционните партии призовават аз да подам оставка, тъй като трябва да упражнявам контрол, който не упражнявам и че съм принципал на агенцията. Аз имам само функция координация, както и на редица други агенции в моя ресор. До момента стриктно, прецизно и ефективно си изпълнявам задълженията и доказателство са фактите, че в резултат на координацията още в началото на юни в моя кабинет успяхме да постигнем промени в правилника за трудовата миграция. След като 2016 година имаме нула сезонни работници от държавите с български общност, тази година имаме над 16хил. души”, каза Симеонов и посочи още, че е спомогнал за облекчаването на режима за получаване на синя карта от гражданите на трети страни от български произход, както и за засилването на работата на ДАБЧ с българските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония.

 

„Аз съм си изпълнил задълженията по отношение на ДАБЧ. Направил съм всичко, което е по силите ми. Така че не мога да приема безкритично едни упреци и искания за оставка без основание”, каза още Валери Симеонов.

Tagged

3 thoughts on “Валери Симеонов писна: Три партии ми искат оставката, това е политическа репресия, аз съм невинен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *