Валери Симеонов се ИЗТЪРВА: Започва ВОЙНА на клановете! Вижте шокиращото разкритие!

България отблизо

По стария, изпитан маниер на Борисов, и вицепремиерите започнаха да се извиняват и да се оправдават за щяло и нещяло.

Ту предишните правителства им пречели. Ту народът им пречел, защото искал по-високи заплати и пенсии. Ту мафията, дето крадяла лекарствата. Ту шумът в дискотеките. Изобщо всичко им пречи. И затова не можели да си изпълнят предизборните обещания.

Но върхът на всичко е, че Борисов, вицетата му и министрите, вече започнаха и сами да си пречат един на друг. И както се досещате, основна роля в тази циркова клоунада се пада, не на някой друг, а на главния „поборник“ за „правдини“ Валери Симеонов. Той ходи по дискотеките. Пише във Фейсбук. Прави огради по границата. Ама не, както са по проект, а както на него му скимне. Зер трябва някой и друг лев да се спести. И за него, и за строителите. В края на краищата, и те са хора. Нали така? Единственото, което Валерката не може да направи е да увеличи пенсиите. Ама нейсе…Запуши я!

Но когато човек, пък бил той и вицепремиер, започне да се плъзга по наклонената спирала на нищоправенето, съвсем логично стига и до абсурда. И така, изведнъж Симеонов се вбеси. Вбеси се на…собственото си правителство. На което той е не какъв да е, а вицепремиер. Депутатите от ГЕРБ и ДПС, „по най-подлия начин“, били прецакали, не някой друг, а най-големия патриот, гуруто на патриотите –  Валери Симеонов.

Те били приели закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност и в неговите преходни и заключителни разпоредби записали, че концесиите на плажовете щели да се определят от министъра на туризма, а не от закона за концесиите. Така щяло да продължи непрозрачното раздаване на плажовете за по 20 и повече години.

Първо, закон за ограничаване на административния контрол изобщо не трябва да има. Защото за какво ще ни е държава и правителство, които не упражняват никакъв контрол върху стопанската дейност? А „стопанска дейност“ това са далаверите и мошеничествата с държавна собственост, на фирми, близки до управляващите.

Второ, ако плажовете се контролират само от министъра на туризма, то  влиянието на самия Симеонов върху плажните концесии, не само че намалява, ами направо изчезва. Тоест, тук не става дума за някакво по-ефективно използване на природните ресурси на родината ни. Става дума за борба между властовите групировки вътре в самото правителство. Защото концесиите на плажовете са златната кокошка за всяка власт. Особено за герберската власт, която предчувствайки своя скорошен крах, гледа да награби колкото може повече от държавното богатство.

А борбата между властови групировки, по-точно между отделните кланове в правителството на Борисов, го определя като мафиотска структура. Нека си припомним само как Лиляна Павлова, подкрепяна от един от клановете, се опълчи на Борисов и на неговия човек Мирослав Боршош, за ремонта на НДК. За който се похарчиха 45 милиона грешни български пари. То за толкова можеше да се направи още един НДК.

И ако се върнем на Валери Симеонов, ще видим, че „възмущението“ му не идва от някакви патриотични подбуди и мисъл за България. „Възмущението“ идва от простичкия факт, че някой друг ще лапа парите от комисионните, които се раздават щедро от мафиотите кандидат-концесионери. Неслучайно, като бъдещи концесионери, Симеонов изброява имената на мафиоти като Маджо, Маргините, групировката ВИС и т.н. Тоест, самият Симеонов, в изблик на ярост, разкрива, че правителство, на което той е вицепремиер, не е никакво правителство, а мафиотска структура.

Нещо повече. Освен от това, че му измъкват черджето на плажовете изпод краката, Симеонов се оплаква, колкото и да е чудно, и от…демокрацията. Видите ли ГЕРБ + ДПС имали мнозинство на гласовете и той, баш патриотът не можел нищо да направи. И трябвало да се подчини на „законите“ на демокрацията.

Само че това изобщо не е така. Симеонов, както и патриотите, имат избор. Щом не им харесват действията на Борисовото правителство, просто трябва да спрат да играят ролята на патерица. И да го напуснат. Но тогава трябва да се простят и със сладките постове. И с парите, които те носят.

С други думи, вицепремиерът – патриот се оплаква от демокрацията, защото не иска да постъпи човешки. И в интерес на народа си. Защото личният интерес в тази мафиотска задруга, е над всичко.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged