Васил Василев: България, която можеше да изхрани три Българии, сега не може да изхрани себе си!

България отблизо
Модерното българско земеделие изчезна!

Всяка стъпка в сектор Земеделие се диктува от Брюксел. И тя обикновено е в ущърб на нашите производители. От сляпото следване на директиви, указания и „съвети“ стигнахме дотам, че България, която можеше да нахрани три Българии, вече не е в състояние да изхрани себе си.

Под диктовката на ГЕРБ Народното събрание избра Мария Белова от Сливен за шеф на парламентарната комисия по земеделие. На водеща позиция в институцията, която определя стратегическите насоки за развитието на земеделието и животновъдството застава дама, която надали прави разлика между фий и люцерна или между агне и шиле. Тя не е ветеринарен лекар, не е агроном, не е зоотехник или механизатор. Г-жа Белова е адвокат. Може би има успешна адвокатска практика, но нищо в сведенията, появили се за нея в медиите не показва познания в областта, която ще ръководи.

Защото „указанията“ на Брюксел към Борисов са: Консумирайте, но не произвеждайте!

По-рано във всеки двор в селата и в малките градчета имаше кокошки, кози или овци, прасенце, често крава, кон, биволица. Хората имаха яйца, мляко, правеха си сирене, ще заколи някое пиле, агне, козичка, ще има сланинка, саздърма малко, пържоли в буркан. Изхранваха се, подхранваха и децата в града. После Европа забрани животните, гледани в двора. Миришело, кудкудякали, мучали. Не било европейско. Европейско е да отидеш до супера, да купиш полски яйца, датско сирене, френски картофи, ирландско говеждо, италиански салам, германско прясно мляко. Също вносен чесън, домати, чушки, магданоз, ябълки, круши и каквото поискате.

Тръгнаха да реформират селското стопанство и един глупак го разби из основи. Уби труда на милиони, поминъка им. Изклаха кравите и овцете, изсякоха овощните градини, унищожиха насажденията, ликвидираха научната мисъл, специалистите, разпродадоха трактори, комбайни, редосеялки, машини, нарязаха за скрап напоителните системи. Отучиха хората да работят. Отвратиха ги. Накараха ги да живеят долнопробно. Да живуркат. Но понеже не всички могат да бъдат развратени от мързела, някои са генетично работливи, те имаха решение – искате да работите. О’кей. Елате при нас. Ще произвеждате яйца, мляко, сирене, магданоз, меса, колбаси и ние ще ги изнасяме за България, да не умират близките ви от глад. Елате в Европа.

За тези, които искат да работят, но не в Европа, също има решение – тормоз, грабежи, бой и подигравки от полицията. Вижте случая с кипъреца от село Боляриново. Гледа 600 крави и непрекъснато ги крадат. Подпалили му къщата, отвличат или избиват животните му, ей-така, за кеф. Оплаква се в полицията – казали му да пие една студена вода. Не, това не е безразличие, не е мързел, това е престъпно бездействие, това е подмолно подстрекаване на циганската престъпност – който работи – да го откажат, да хвърли пешкира, да не произвежда. Ако тук имаше още хиляда такива фермери, нямаше да имаме нужда от датско сирене, френско масло, германско мляко, ирландско месо. Няма фермери, няма проблеми. Затова се грижат всички – законите, които гледат правата на разбойниците, магистратите, които прилагат тези закони, полицията, която пази не производителите, а грабителите и цялата банда от всякакви хелзинкски и подобни хрантутници на външни интереси. Изводът е безспорен – Европа няма нужда от българското производство, няма нужда от доволни и спокойни хора тук. Други са ѝ интересите и плановете за България, затова се грижат евромарионетките и чуждите слуги. Затова и Народното събрание приема закон, според който непосилни глоби очакват всеки магазинер, който си позволи да предлага с предимство или препоръка българския продукт. Може да забранят да пише български яйца, череши или пилета. А законопроектът на БСП процент от храните по рафтовете да са българско производство автоматично отива в коша.

Давали помощи, еврофондове. Американският икономист – нобелист Джоузеф Стиглиц изчислил, че за всяко евро, което Западна Европа пуска на източноевропейците, тя им прибира десет. Ако не беше влязла в ЕС, Източна Европа щеше да е два пъти по-богата. Сега Запада и основно Германия прибират от нея по 300-400 милиарда евро годишно, твърди нобелистът.

Васил Василев и предаването „Не се страхувай“  от 3 юни 2019 г.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *