Велислава Дърева: Поведението на ДПС и Мюфтийството е от времето на бухалките, това е рекет и шантаж

България отблизо
Скандалът с Мюфтийството бе предизвикан от ГЕРБ и ДПС. Стана ясно, че има сделка. Бях поразена от скандалното поведение на Главния мюфтия. Той ни каза: “Бъдете благодарни, че не сме ви спретнали едно Косово“.
Откога етническият мир се държи на неплатените сметки на Мюфтийството? Това каза Велислава Дърева по БТВ.

Просто има политическа сделка. Има и нещо хубаво в цялата тази работа.  Поведението на ДПС и Мюфтийството е поведение от времето на бухалките. Вие плащате рекет на бухалките и така  легитимирате рекета. Признавате тяхната власт над вас.  От Мюфтийството казват, че ако не платим, те щели да се радикализират. Значи се легитимира рекета и узаконяваш шантажа и изнудването като политически инструмент. Това се случва през последните дни в държавата.

 

Бойко Борисов не може да измисли аргументи, на него са му присъщи алабализми и спекулативно мислене. Няма връзка между дълга и възродителния процес. Да напомня на Борисов, че който сключва сделки с ДПС, винаги плаща скъпо.

 

Не трябва да извадят пари от чужда държава, но този въпрос правителството реши по дърварски начин. Владислав Горанов вместо на неглижира 8 млн. лв, вместо той да предлага опрощаване, самото финансово министерство трябва да предложи схема за плащане на дълга. Защо не се плащат дългове на болници, училища, университети? Скри се, че длъжникът е само един-Мюфтийството. БПЦ е превърната в параван, зад който ГЕРБ и ДПС си играят своите си игри. Целият този дърварски подход поставя в неприятно положение самите мюсюлмани. Те са прекрасни хора, дълбоко вярващи, спазват правила. Те ми звънят по телефона и питат: сега ние ли сме виновни. Не са виновни те, а политиците.

Източник: Фрогнюз

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *