Вторият в листата на БСП: Борисов се изказа махленски! Ще се борим за НОВА Европа!

България отблизо

Не сме вождистка партия. Това се видя много ясно вчера. Не смятам, че Корнелия Нинова е била бламирана. Смятам, че целият Пленум, цялата партия излезе обединена.

Това каза в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Петър Витанов, който в крайна сметка зае второ място в листата на БСП за евроизборите.

„И аз останах малко изненадан от този избор, но това ме амбицира да работя още по-усърдно за победата на евроизборите.  Корнелия Нинова носи точно толкова отговорност за резултатите на изборите, колкото и всеки друг, който гласува за листата. Приемам присъствието на Иво Христов в листата като много положително. Неговото попадане в листата може да изглежда странно само на човек, който не познава г-н Христов. Той е убеден левичар. Неговото присъствие в листата на БСП е много положително.

Не виждам нищо ненормално да имаме еднакви тези с президентството, което също се позиционира като опозиция на това управление. Изказването на Бойко Борисов за Корнелия Нинова и Иво Христов на КСНС беше махленско“, каза още Витанов. „БСП има всички шансове да вкара поне 7 евродепутати. За нас победа ще е да имаме един глас повече от опонентите ни.

С оглед на ерозията в ГЕРБ си мисля, че изказването на Мария Габриел, че и те ще спечелят 7 евродепутатски места е малко пресилено. Ние искаме да променим България и Европа. За това ще отидем в Европарламента, ако народът реши така. И ще се борим за нова Европа.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *