Георги Марков: Ни един протестиращ не съм виждал! Президентът трябва да е луд!

България отблизо

„Това, което ми се струва е, че президентът Радев е нормален човек. А трябва да е луд, за да прави партия. Защото например Бойко управлява в политическа лудница.

Защото управлява със скандалджии, които обаче ако не бяха там, нямаше да преодолеем Истанбулската конвенция и още някои други неща”, заяви Георги Марков относно евентуалните бъдещи планове за партия на Радев.

Относно протестите той коментира: „Има хора на улицата – не са хората, а хора. Не ги познавам протестиращите, не съм ги виждал в София. Та тези хора днес са предложили референдум за мажоритарни избори. Това го подкрепям. Но такъв референдум се състоя. И какво се случи?”. Според него големият проблем на изборната система е именно, че попадат по-малко личности, което пък е желанието на хората.

„Аз не следя всички изяви на министър-председателя. Аз обаче съм човек, който е лоялен към него и се старая като видя нещо тревожно, да му давам публично съветите, а не да ходя да му шушукам на ушето”, каза Марков. „Сега му казвам, че ГЕРБ с такъв чудесен организатор като г-н Цветанов, ГЕРБ трябва да изведе хората на улицата – не да прави контрапротест, без да блокира улици, да излезе мирно  и да заяви, че се обявява против смяна на системата, да се обяви против анархокомунизма, да си защити правителството и ако трябва, да поиска оставка на президента”, обяви депутатът от гражданската квота на ГЕРБ.

„Президентът прави правилни констатации, че е България е най-бедна в ЕС. Той не е бил част от политическата система, но трябва да каже защо сме най-бедни. Ние сме най-бедни, защото Чехия и Унгария правеха реформи, а ние водихме 10-годишна битка с комунистите. БСП два пъти управляваха с пълно мнозинство и ни разсипаха. И президентът Радев, макар да е бил военен, сигурно е видял това. При Виденов заплатата беше 3-4 долара. Е как от 3-4 долара за 20 години да не си най-беден”, попита риторично Георги Марков.

По думите му, ако няма чуждестранни инвестиции, то е заради политическа нестабилност и даде пример с Унгария, където в този период не е имало предсрочни избори. Той е категоричен, че ако не бе депутат, само личен приятел на Борисов, би го призовал в навечерието на 60-годишнината си „да хвърли кърпата” и да не се занимава повече, след като вече е направил толкова много. „Само че човекът работи за държавата. Работи в една лудница и иска да изведе държавата от тоя балкански кюп”.

Единствено не обясни защо за 10 години работа личният му приятел Борисов не само не е извадил държавата от кюпа, но я е наврял още по-дълбоко в него.

Tagged

1 thought on “Георги Марков: Ни един протестиращ не съм виждал! Президентът трябва да е луд!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *