Георги Харизанов пак захапа Иванчева: Всички лъжат, само тя е невинна! Кой гласува за нея?

България отблизо

Георги Харизанов публикува  любопитен коментар в социалната мрежа, мъчейки се да се покаже съвременен мъдрец и звезда на мисълта тип Паоло Куелю.

Ето какво написа политологът:

„Забележителна партия е БСП – винаги отсъстват от гласуването на всичко, за което преди това са ни продънили ушите от телевизора.

*** Забележителна страна е Норвегия – без да е член на ЕС, щяла да ни натрапи джендърски еврозакони и да ни гепи децата.

*** Забележително нещо е Иванчева – всички лъжат, само тя не, без да обясни защо пуска преписката на Ваклин веднага след като взима парите.

*** Стига с тая политика: Героичен питбул самоотвержено се хвърли в горящата си къща, за да нахапе стопаните си за последно.“

В този ред на мисли: Забележителен човек е Харизанов.

Никой нищо не го пита, но той винаги има мнение.

Най-много ратува за правдата, но…

Ето какво пише Факти.бг:


Председателят на съвета на директорите на “Напоителни системи” Георги Харизанов е подсъдим за заплаха за убийство и обвиняем по друго дело – за кражба на 50 хил. долара.

Преписката за заплахата е образувана от Районната прокуратура в София още през декември 2008 г. Пратена е от Четвърто РПУ по жалба на Деница Цицелкова. Жената се оплакала, че Харизанов я заплашил, когато бил сред организаторите на протест срещу високите данъци на моторите. Цицелкова по онова време участвала в мотофорум като любител на моторите. Оттам започнало и познанството й с Харизанов, което завършва с тъжбата.

През пролетта на 2010 г. пред Софийския районен съд пострадалата и Харизанов се помиряват. Той се извинява за обидата, а Цицелкова оттегля частната си тъжба и граждански иск. На това основание на 29 април 2010 г. делото е прекратено, става ясно от протокол от заседанието, предоставен на “Труд” от Министерството на земеделието и храните.

През юли 2010 г. обаче е възобновено. Прокурорите преценяват, че има достатъчно доказателства за извършено престъпление от Харизанов. Според тях с думите си той събудил основателен страх у Цицелкова. Какви точно са заплахите, прокурорите пазят в тайна.

 

Междувременно Харизанов е разследван и за кражбата на 50 000 долара. А от 13 януари 2012 г. е и с обвинение за нея. Парите изчезнали през май 2001 г. от офис на фирма СТОА в София. Бандитите проникнали в помещение, в което се съхранява касата през нощта. Разбили я и прибрали левове и валута.

По това време Харизанов работел като търговски агент в частното дружеството. Още тогава разследващите обърнали внимание на неколцина от служителите, сред които бил и самият той, научи “Труд” от запознати с разследването. Тогава обаче до обвинение не се стига. Разпитан е само като свидетел. А заради липса на открит извършител на престъплението, делото е спряно.

Десет години по-късно, на 22 октомври 2010 г., производството е възобновено. “Наблюдаващият прокурор е преценил, че има основание за това”, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова.

Три месеца след повторния старт на разследването Харизанов е обвинен за кражба в особено големи размери. Разследването се води от следовател Мая Велинова под наблюдението на прокурор Явор Димитров.

“Това са изключително стари случаи. И за двата нямам притеснения”, обясни Георги Харизанов. И добави: “В случая с Цицелкова, тя сама оттегли иска си. А второто дело, за което сте разбрали, никога не е било тайна. Нямам обяснение за тази история. Десет години не съм търсен и изведнъж ми се предявява обвинение.”

На въпрос открива ли връзка между възобновяването на делото и поста, който заема, Харизанов отговори: “Не искам да изкарвам следователи и прокурори като част от някаква схема, без да съм 100 % сигурен.”

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *