Германия ОТКАЗА да се подчини на САЩ! Вижте ПРИЧИНИТЕ! Фактите ще ви СМАЯТ!

Свят

„Германия не може да бъде принудена да блокира проекта за газопровод „Северен поток 2“ по заповед на САЩ“.

„Изгpaждaнeтo нa тpъбoпpoвoдa e „дaлeч нaпpeд, c тpъби, пoлoжeни нa ĸилoмeтpи в мopeтo“, зaяви миниcтъpът нa иĸoнoмиĸaтa и eнepгeтиĸaтa Πeтep Aлтмaйep в интepвю зa Наndеlѕblаtt, цитиран от приложението на news.bg, money.bg .

„Ако САЩ се пpoтивoпocтaвят нa пpoeĸтa, то те сe нacoчват ĸъм „гpeшния винoвниĸ“. Гepмaнcĸoтo пpaвитeлcтвo нямa дa ce нaмecи, зa дa пpeĸpaти cтpoитeлcтвoтo нa pycĸия гaзoпpoвoд, тъй ĸaтo „нямa пpaвнo ocнoвaниe зa тoвa“, ĸaтeгopичeн e миниcтъpът и близъĸ cъюзниĸ нa ĸaнцлepa Aнгeлa Mepĸeл.

Припомняме, че CAЩ минaлaтa гoдинa ce пpиcъeдиниxa ĸъм гpyпaта пapтньopи нa Гepмaния oт Eвpoпeйcĸия cъюз ĸaтo Πoлшa, които ĸpитиĸyват пpoeĸтa на стойност 11 милиарда. дoлapa, защото cпopeд тяx, „Северен поток 2“ щe нaпpaви Евросъюза пo-зaвиcим oт pycĸия гaз.

Πpaвитeлcтвoтo нa Mepĸeл, обаче, oтдaвнa твъpди, чe тpъбoпpoвoдът нa „Гaзпpoм“ e eдинcтвeнo тъpгoвcĸo пpeдпpиятиe.

Koмeнтapитe нa Aлтмaйep идвaт cлeд пpeдyпpeждeниeтo нa пocлaниĸa нa CAЩ в Гepмaния Pичapд Гpeнeл, чe Baшингтoн мoжe дa нaлoжи caнĸции нa eвpoпeйcĸитe ĸoмпaнии, yчacтвaщи в пpoeĸтa.

Значи можело да се отказва на САЩ. И можело да се прокара газопровод, ако той отговаря на интересите на Германия. Защото, колкото и странно да звучи, руският газопровод „Северен поток 2“ само ще укрепи енергийната независимост на Германия. И то по простата причина, че Русия спазва международните договори толкова стриктно, че даже дори буквално. Защото Русия има интерес да бъде доставчик на природен газ за държавите от цяла Европа. А това не може да стане, ако тя, заедно с природния газ, предявява някакви политически претенции към европейските държави.

Точно по тази причина, доставките на руски газ за Европа не спряха, дори когато Съветският съюз се разпадна. Русия твърдо и неотклонно изпълняваше и изпълнява своите задължения към европейските страни. И ще продължи да го прави и в бъдеще. Защото реномето на предвидим и сигурен доставчик, което си е изградила, е много по-важно за нея, отколкото евентуалното инцидентно изнудване на някоя държава. Да не говорим, че от такова предполагаемо „изнудване“ Русия не би спечелила много. Но би загубила всичко. Понеже за РФ, доставките на природен газ и нефт са огромно перо в нейния държавен бюджет. И тя няма намерение да губи тези дълготрайни, стратегически приходи, заради някакви малки и временни изгоди.

Ето това не искат да признаят САЩ. Че Русия е сигурен, дългосрочен и предвидим доставчик, на който всички могат да се доверят. Но въпреки че не искат да го признаят, САЩ знаят това. И се опитват с всички сили да политизират търговските договори за доставка на природен газ на Русия с другите страни. За да могат да я победят с политически, а не с икономически средства.

Затова американците, и нашенските соросоиди след тях, крещят в един глас, че руският газ щял да докара зависимост на държавите от Русия. А истината е коренно противоположна. Защото доставките са взаимно изгодни. Руският газ дава енергийна независимост на държавите. А Русия получава приходи в бюджета си.

Точно по тази причина, и нашият Южен/Български поток не заплашва с нищо независимостта на нашата страна. Напротив. Южен поток е стратегически и критично важен за енергийната независимост на България.  Това го призна и Теменужка Петкова преди два месеца. Но понеже Южен поток  отговаря на интересите на България, а не на Германия примерно, той може да бъде спиран и забраняван, и каквото си поискате още.. Ето това е така наречената „европейска“ солидарност. И „грижата“ на ЕС за страните-членки.

За какво тогава сме членове на ЕС, когато в такива важни моменти, не само не получаваме подкрепата на Брюксел, но чиновническият апарат там жестоко ни притиска?!?

Но…в случая не е виновна само Германия. Нито само Брюксел или САЩ. Виновно е и нашето правителство, което не си мърда пръста, за да защити националните интереси на страната ни.

Вярно, Германия и САЩ са големи страни с мощни икономики. Но ако правителството на Борисов има волята да защитава интересите на България, ще се намерят могъщи съюзници, които да ни подкрепят. Такъв могъщ съюзник, например, на когото винаги можем да се опрем, е Русия. Тя отдавна иска да помогне на България и на българския народ.

И не по силата на търговските договорки. А по силата на славянското единство и братство. Затова Русия винаги се е грижила и винаги е помагала на България. Защото Русия и руските хора възприемат славянските корени и славянския дух като нещо много по-важно от каквито и да са търговски договори.

И за руските хора, славянското единство не може да бъде предмет на търговски сделки. Такава е истината. И точно от това се страхуват САЩ. Затова искат да унищожат всички славянски страни на Балканите. Затова искат да унищожат и Русия.

Но не могат. И никога няма да могат. Защото руският и славянският дух са непобедими.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Германия ОТКАЗА да се подчини на САЩ! Вижте ПРИЧИНИТЕ! Фактите ще ви СМАЯТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *