Гешев: Мястото на Кристиян е на тъмно! Той е шпионирал лично Бойко Борисов!

България отблизо

Зам.-главният прокурор Иван Гешев хвърли тази сутрин допълнителна светлина върху хакерската атака срещу НАП и заподозрения Кристиян Бойков.

 

По думите на държавния обвинител, след пробива в служебния компютър на хакера, които представляват една много малка част от информацията, която е теглена, са излезли шокиращи разкрития.

 

Ние знаем една милионна част от това, което се съдържа в него, но то е потресаващо! Неслучайно собствениците и представителите на тази фирма не искаха да предоставят съответните ключове за отваряне на тези компютри, за разкриптиране. Ако не се притесняваш от нищо, ако си невинен, защо не я предоставяш тази информация. Не я предоставят, защото знаят какво има вътре. Вътре има нерегламентиран достъп върху 106 бази данни, 57 станаха известни на обществото. Казвам, че това е активно мероприятие. Просто предстои на части да бъде пускана другата база данни.

 

Това, което се вижда вътре е опит за хакване, за нерегламентиран достъп върху сайтове, свързани с тях база данни на застрахователни дружества, на съответни търговски организации и на какво ли още не. Вероятно става въпрос за хакерство, но определено не е бяло.

 

Само един от аспектите: Извършено е търсене с единен граждански номер на министър-председателя в базата данни на НАП, на депутата Делян Пеевски, на главния прокурор, на евродепутата Радев. Всичко това е съхранено в един файл.  Вероятно става дума за киберрекет съчетано с политически интереси“, заяви Иван Гешев.

 

Водеща версия е и подлежи на доказване е, че тази фирма е съчетала основната си дейност – киберрекет с политически интереси“, посочи още той.

 

„Компютрите, които са отнети от това лице, са тежко криптирани, но благодарение на работата на българските специалисти единият служебен компютър бе отворен за 10 дни. Има папка „Търсене Бивол“, в която са данни на данни на премиера, главния прокурор, евродепутата Емил Радев.

 

„Кристиян Б. не бял хакер, той беше под контрол на началника му в едно интервю, за да не се изпусне нещо. Това момче трябва да остане само на тъмно, за да обмисли постъпките си“, каза още прокурорът.

 Кристиян е оръжие на хора, които извършват изнудване чрез кибератаки“, разкри Иван Гешев.

 

Разследването и основната версия, по която се работи е, че фирмата, в която той работи, се занимава с киберрекет, с удряне на фирми и търговски дружества. Дали цялата фирма или части от нея, това е водещата версия, по която се работи в момента.

 

По думите му това е организирано мероприятие и припомни реакцията на „Да, България“ на Христо Иванов, Радан Кънев и присъдружните им, които моментално поискали оставката на финансовия министър Владислав Горанов, както и атаките срещу вицепремиера Томислав Дончев.

 

Зам.-главният прокурор припомни, че случаят се е преекспонирал от медиите на подсъдимия Иво Прокопиев, Христо Иванов, активно участие на Атанас Атанасов, като се доразвива с участията на въпросния Кристиян Бойков.

 

„Неслучайно хората и собствениците на тази фирма не искаха да предоставят съответните ключове за отваряне на тези компютри и разкриптиране“, допълни Гешев.

Tagged

1 thought on “Гешев: Мястото на Кристиян е на тъмно! Той е шпионирал лично Бойко Борисов!

  1. И ВСЕ ПАК МНЕНИЕТО НА ГЕШЕВ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ Е МИРОДАВНО ,НО СЕ ДОПУСКА И ТАКАВА ВЕРСИЯ,ВЪПРОС НА ДОКАЗВАНЕ !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *