Готвят Томислав Дончев за мястото на Цветанов! Самоубива ли се ГЕРБ?

България отблизо

От мълчалива и послушна фигура през последните дни публичен изразител на мнението на премиера внезапно стана вицепремиерът Томислав Дончев.

Той, който рядко изказва мнение и е безмълвна сянка на Борисов, най-неочаквано  в остро изказване вчера по БНР заяви, че скандалът ще търпи развитие и че поведението на Цветанов нанася политически щети на правителството.

Появи се от нищото и застана като един Матросов на амбразурата, скачайки срещу цялата послушна и отдадена на Цецко партия.

Дончев се се спря дотам, а смело каза, че не може да има търпимост към нито един политик, който е загубил доверието на хората и така закопава и правителството и партията.

Как досега не се сети, не знаем.

Вицето бе активиран от премиера, а изборът не беше случаен. Дончев е почти единственият политик, който се пази от крайни изказвания, не нагрубява, не влиза в конфликти и е почти невидим за медиите и за народа. Точно такъв послушко е нужен на Борисов в момента, за да се укротят страстите.

„Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някой, по отношение на който доверието е изчерпано, заяви пред БНР вицепремиерът.

Веднага след това думите му се превърнаха в откритие, което премиерът прегърна с две ръце.  „Прав е Томислав“, подчертал няколко пъти Борисов в тесен кръг, давайки да се разбере, че споделя тезите му. Дори изпуснал репликата: „Ще го махна Цветанов!“. Засега обаче не е ясно от кой пост Борисов иска да освободи Цветанов.

Така или иначе Цветанов ще си тръгне, защото изборите са точно след два месеца, а начело с него ГЕРБ няма никакъв шанс.

Друго е да се сложи някой като Дончев! Той дори и един гараж не си е купил.

Истински светец на фона на останалите.

Но кой пък ще го слуша?

Прекалено е невзрачен за вожд.

Ама като няма друг…

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *