ГРЪМ и МЪЛНИЯ: Вижте ЗАЩО синът на Порошенко попада В ЗАБРАНИТЕЛЕН списък ! Да се готви баща му!

Свят

Правителството на Руската федерация въведе санкции срещу Украйна. В санкционния списък са включени 322 души и 68 компании. За това съобщават всички медии в Русия.

Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за въвеждане на специални ограничителни икономически мерки във връзка с враждебните действия на Киев по отношение на Руската федерация.

Санкциите предвиждат замразяване на финансовите средства, ценните книжа и имуществото на упоменатите лица и компании, както и забрана за прехвърляне на техните капитали в други държави.

Ограничителните мерки ще засегнат съдии от Конституционния съд на Украйна, депутати от Върховната Рада/ украинския парламент/, големи украински безнесмени и олигарси, чиновници от администрацията на президента Порошенко.

В санкционния списък са включени:

  1. Синът на президента на Украйна Алексей Порошенко
  2. Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков
  3. Председателят на „Нафтогаз“ Украйна Андрей Коболев
  4. Началникът на генералния щаб на армията Виктор Муженко
  5. Генералният прокурор Юрий Луценко
  6. Председателят на Върховната рада/парламента/ Андрей Парубий
  7. Бившият премиер на Украйна Арсений Яценюк
  8. Националистите Дмитрий Ярош и Олег Тягнибок
  9. Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, както и много други.

Миналата седмица президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за специални, икономически, ограничителни мерки във връзка с враждебни и противоречащи на международното право действия на Украйна по отношение на руски граждани. Владимир Путин подчертава, че санкциите няма да засегнат украинския народ. Москва ще отмени тези ограничителни мерки, ако Киев спре враждебните действия срещу руските граждани и компании.

Припомняме само, че извън всички враждебни действия спрямо Русия, украинският парламент прие декларация, в която нарича Русия „страна-агресор“.

Официалният говорител на руския президент Дмитрий Песков обясни защо в санкционния списък не е включен украинският президент Порошенко, а неговият син Алексей Порошенко.

Песков заяви, цитиран от РИА Новости, че няма практика президентите на различните държави да бъдат включвани в списъци със санкции, понеже това изключително много ще затрудни междудържавните отношения и дори може да бъде възприето като обявяване на война.

Затова в списъка е попаднал синът на Порошенко, който между другото има на свое име доста от авоарите на баща си. Те ще бъдат замразени в банките на Руската федерация.

Всъщност, сигурно има достатъчно основателна причина да се включва в списъка със санкции сина на Порошенко. Понеже, ако той беше безобиден младеж, който няма връзка с финансовите далавери на баща си, с убийствата на хиляди мирни жители на Донбас, никой нямаше да се занимава с него.

Но явно, Алексей Порошенко е свързан с финансовите далавери на баща си. И пряко или непряко, е свързан с геноцида над жителите на Донбас. И затова спрямо него са въведени ограничителните мерки.

Но както и да е, ударът върху режима Порошенко ще бъде доста осезателен. По простата причина, че след въвеждането на санкциите на 1 ноември, всичко ще се промени. Най-напред, селскостопанските продукти на украинските олигарси ще изчезнат от руския пазар. Редица компании от промишлеността, собственост на украински олигарси също ще увиснат във въздуха. Русия няма да бъде най-големият инвеститор в украинската икономика. А Украйна със сигурност ще загуби 4 милиарда годишно, заради прекратяването на транзита на руски природен газ през нейна територия.

А като прибавим към това и факта, че Украйна и сега е на ръба на фалита и хората дори в столицата Киев нямат топла вода, то можем да очакваме, че в скоро време режимът на Порошенко или ще фалира, или ще се наложи Брюксел да отвори голямата торба с пари.

Но първо, ЕС никога не се е славил с някаква щедрост. И второ, колкото и да е голяма тази торба с пари на ЕС, тя няма да може да се справи с Украйна, която има поне 40 милиона население. А знаем, че и президентът на САЩ, също не се слави с голяма щедрост.

Затова киевският режим скоро ще потъне. А остатъците от Украйна ще се молят на Владимир Путин да ги прибере в състава на Руската федерация.

Автор Иво Македонски, istinata.net  

Tagged

2 thoughts on “ГРЪМ и МЪЛНИЯ: Вижте ЗАЩО синът на Порошенко попада В ЗАБРАНИТЕЛЕН списък ! Да се готви баща му!

  1. В Киев се опитваха да гледат и да скубят Руската федерация като изпаднало жиголо – да получават облаги за своите „забавления“. Да, ама НЕ! Русия е ДАМА – тя не плаща, тя се отплаща. И добре им се отплаща за номерата и „забавленията“, пропити с пролята братска кръв! Не се заигравайте с Русия, обречени сте! Искате ли още един указ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *