Гръм, трясък и ракети, заради Борисов! Очакват се и сирените!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов и висши военни от САЩ и Сърбия наблюдават днес бойните стрелби на тактическото учение „Шабла 2019“. На демонстрациите присъстват още министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. 

В учението участват формирования за противовъздушна отбрана от Българската армия. Ще бъдат отработени съвместни експериментални и бойни стрелби на авиационни формирования от ВВС с международно участие, стрелба с ракетен комплекс 9К79 „Точка“, както и огневи задачи с артилерийска материална част по надводни цели.

Делегацията от Сърбия е водена от министъра на отбраната Александър Вулин. Сред наблюдателите на учението са още зам.-посланикът на САЩ Джъстин Фридман, представители на български държавни институции, висши генерали и офицери.

Борисов кацна с хеликоптер и беше посрещнат лично от шефа на отбраната ген. Андрей Боцев с военна музика. След това премиерът прие строя на почетния караул, който беше организиран специално за неговото пристигане.

Рожденикът получи като подарък плакет от родните ВВС. „Дай Боже всички да сме живи и здрави, това е най-важното“, благодари премиерът. Веднага след това започнаха и самите стрелби. В учението участват и самолети Су-25 и МиГ-29 на българските и сръбските военно-въздушни сили./blitz.bg/

Ако всеки човек в България празнуваше така рождения си ден, то нямаше да останат никакви боеприпаси, с които да се защитаваме. Да не говорим за парите от държавния бюджет.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *