Да бъде обвинен целият български народ в шпионаж, предлага Волгин! Русия е опасна, контрира Коларова

България отблизо
”Българската държава трябва да бъде по-бдителна, защото не само външната политика на Русия е агресивна”, заяви политологът Румяна Коларова по повод шпионския скандал и арестите на членове на движение ”Русофили”.

„Когато става дума за намесата на Русия в една група държави, например в прибалтийските страни, знаете, там премина през серия случаи за шпионажи и имаше присъди. „Кокошката не е птица, а България не е чужбина“, казваха едно време“, коментира още Румяна Коларова пред БНТ.

По думите на журналиста Петър Волгин не може да се лепват етикети, а още повече присъди, само заради пристрастията към Русия на една група хора. Да арестуваш едни хора точно на 9 септември е много елементарно, допълни той.

 

„Трябва да обвините по-голяма част от българския народ в шпионаж“, заяви Волгин.

Журналистът е категоричен, че това е опасно и напомня за времето на Джоузеф Маккарти в САЩ, когато е имало разследване на съветски шпиони. Тази позиция на Волгин подразни политолога Румяна Коларова, която му напомни, че разговорът е за Русия и не бива да се измества към американците.

 

„Когато става дума за намесата на Русия в една група държави, например в прибалтийските страни, знаете, там премина през серия случаи за шпионажи и имаше присъди. „Кокошката не е птица, а България не е чужбина“, казваха едно време“, коментира още Румяна Коларова.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *