Депутат от ГЕРБ няма умора: Откри „руска следа“ и в „Апартаментгейт“!

България отблизо

Това, което става в момента е опит да бъде спрян европейския път на България. Планът Решетников се изпълнява„.

Такова мнение изрази депутатът от партия ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на Нова телевизия.

Според него, в страната тече опит за държавен преврат. Той посочи, че война срещу това управление се водела още от първия ден на „Кабинета „Борисов 3“. Като това ставало посредством фалшиви новини, интриги и опити за разделение на обществото.

По думите му, от 30 години в България „не сме имали такава борба с корупцията„, каквато се води от момента на създаването на новата агенция и е в сила настоящият закон за противодействие на корупцията. Партията ГЕРБ прие този закон и неотклонно го изпълнява като разбива корупцията и престъпността, където и да ги намери.

Спас Гърневски изтъкна и това, че след като е от толкова време е в политиката, за първи път от 30 години насам, вижда толкова висок стандарт, който е наложен от премиера Борисов – и при най-малката сянка на съмнение се подават оставки. Това е високата летва, вдигната в ГЕРБ, отсече Гърневски.

Бившият син дерутат, сега присламчил се към ГЕРБ, твърди, че не вижда такава висока летва в другите партии. Тъй като при повдигнати обвинения, депутатът от БСП Манол Генов е още в парламента и партията, а Елена Йончева е и водач на листата на социалистите за Европарламента.

Според Спас Гърневски трябва да има оставки на всички нива, включително и в съдебната система.

Гърневски спомена имената на председателя на ВКС Лозан Панов, лидера на БСП Корнелия Нинова, журналиста и депутат Елена Йончева.

На въпрос дали това правило се отнася и за шефа на ВКС и шефа на Антикорупцията в оставка, Спас Гърневски посочи, че това се отнася и за магистрати, но избягна да  посочи името на Пламен Георгиев или поста му.

Припомняме, че Спас Гърневски е сменил вече 3 партии. Отначало е функционер на СДС и става кмет на Пловдив. След като сините го отлюспват, той става член на Иван Костовата партия ДСБ. Така веднага става председател на партийната организация на ДСБ в Пловдив. И понеже това не му носи някакви облаги, през 2017 г. се присламчва към ГЕРБ. И на парламентарните избори същата година е избран за депутат от листата на ГЕРБ.

Тази „биография“ не може да предизвика доверие към думите му. А и сега, верен на житейското си кредо, Гърневски яростно защитава Борисов и ГЕРБ, също както навремето защитаваше и сините грабители от СДС. Той се захванал да ни обяснява как такава титанична борба с корупцията, каквато води Борисов не е имало от 30 години насам. Добре, щом цялата държавна машина, воглаве с премиера Борисов роди такава битка с корупцията защо няма никакви резултати? Защо няма разкрита корупция и осъдени представители на властта? Защо дори шефа на комисията за антикорупция е хванат в крачка? Защо вместо органите, които трябва да се борят с престъпността, да залавят и предават на съда корумпираните властници, Борисов вика някого при себе си и след това той подава оставка?

Тезата на Борисов и ГЕРБ е, че тези хора – Цветанов, Цачева, Рашидов, Делян Добрев и т.н. не са нарушили закона, а само морала. Защото от законова гледна точка всичко било изпипано. Но истината е, че те са нарушили и закона. Защото техните действия представляват търговия с власт. А за такива работи има Наказателен кодекс. И ако Борисов не приложи закона в цялата му сила, после да се сърди на себе си, че народът не му вярва, както не вярва и на неговата партия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *