Добричките САЩ напускат договора с лошата Русия! Ето какво се случва!

Свят

Вашингтон потвърди, че от 2 февруари САЩ започват напускането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обхват с Русия.

Информацията разпространяват руски медии и „Ройтерс“, които се позовават на първия заместник държавен секретар на САЩ Андреа Томпсън, която е с ресор контрол над въоръженията и международна сигурност.

Процесът по напускане е 6 месеца.

Според американския представител САЩ не виждат Русия да изпълнява задълженията си по договора.

По-рано днес външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че Москва е готова да работи за спасяване на договора въпреки проблемите и се надява, че Вашингтон ще подходи отговорно при изпълнението на договорите за контрол над въоръженията.

Вчера Томпсън проведе двучасови разговори със заместник-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков в Женева. Тя обяви, че Щатите са разочаровани от преговорите с Русия.

На 20 октомври Доналд Тръмп обяви, че САЩ искат да напуснат договора. И тогава обвини русия, без нито едно доказателство, че не изпълнявала договора.

Припомняме, че Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие е подписан през 1987 г. от президента на САЩ Роналд Рейгън и последния съветски лидер Михаил Горбачов. Договорът от 1987 г. ограничава производството, използването и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със среден (от 1000 до 5500 километра) и малък обхват (от 500 до 1000 километра).

Но в цялата тази работа има един малък препъни камък. Става въпрос за това, че американците само говорят, а нищо не могат да докажат. Липсата на доказателства те компенсират с вербална риторика, на която обаче вече никой не вярва.

Все едно да повярваш на лъжливото овчарче.

И така ще бъде, докато САЩ не разберат, че не може само да се говори и да се хвърлят обвинения в празното пространство, без да има и най-малкото доказателство, за онова, което твърдиш.

Точно затова и светът вече оттегли доверието си в страната, на която преди вярваше малко повече.

Редактор Виктор Самуилов,  istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Добричките САЩ напускат договора с лошата Русия! Ето какво се случва!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *