Добрият чичко Борисов уволни лошите момчета от АПИ

България отблизо

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.

Като член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа. С постовете си ще се разделят още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Момчетата щяха да спасят кожите, ако вчера не беше излязла следната информация:

В края на миналата година Агенция „Пътна инфраструктура” е обявила обществена поръчка за закупуването на два нови високопроходими автомобила за нуждите на управлението.

За изпълнител e избран „Вестауто – М“ ООД, който ще предостави на Пътната агенция джипове „Volkswagen Touareg”, на обща стойност 222 хил. лв.

Фирмата-изпълнител има 60 дни да достави автомобилите. Според Агенцията луксозните возила ще служат за преминаване през пресечени местности в зимни условия, което нямало как да се осъществи с автомобил за градски условия, цитира bTV.

През 2016 г. подобна обществена поръчка предизвика скандал.

Тогава три луксозни джипа „Тoyota”, които бяха купени за обслужване на държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград, се оказа, че се ползват от Националната служба „Охрана”.

Сега двата гафа – с винетките и с луксозните коли доста се разсмърдяха. И самозабравилите се чиновници изхвърчаха.

Защо обаче ги изхвърли Борисов, а не ресорният министър?

Много просто!

У нас държавата – това е той.

Няма министри, няма министерски съвет!

Решенията ги взима еднолично, очаквайки рейтинг и ръкопляскания.

Но ръкопляскания няма, а само учудване.

Кой назначава и кой уволнява в България?

И ако е ТОЙ, защо са ни министри, парламент и цял министерски съвет?

 

Tagged

1 thought on “Добрият чичко Борисов уволни лошите момчета от АПИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *