ДПС сваля ГЕРБ! Иска предсрочни избори! Вижте причините:

България отблизо

Намираме се в ситуация на пълен политически блокаж на властта. Това популистко управление на страната е цинично, брутално и позорно за страната, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на заседание на Централния съвет на партията.

Анализът ни показва, че участието на националистите във властта нанася огромни щети на демокрацията, ерозира държавността и подкопава малкото останало доверие на гражданите в институции.

Оценката ни е, че участието на националистите във властта нанася огромни щети на демокрацията, ерозира държавността и подкопава крехкото доверие в институциите, коментира лидерът Мустафа Карадайъ. Основна отговорност носи ГЕРБ, допълни той, като определи управлението като пълен провал. Непрекъснатите скандали поставяли страната пред риск. Демокрацията е заплашена, стабилността е пред риск и това изисква спешни действия от нас, категоричен бе Карадайъ.

ДПС заявява, че това управление е вредно за страната и призовава всички нацианално-отговорни партии да се обединят за решителни действия за прекратяване на заплахите за демокрацията и държавността. Призова всички партии и институции да предприемат необходимите действия да запазят мира, да защитят демокрацията и да гарантират правата и свободите на всички на български граждани.

Има различни изходи – или оставка на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за всички, за цялата страна, коментира Карадайъ. В момента някой изкуствено държи вицето във властта и позорът ни отеква в цяла Европа. Това, че не го четем в медиите е още по-показателно. Някой има за цел кризата в управлението да не се разгласява.

Призоваваме всички национално отговорни партии и държавни органи да се ангажират със защитата на демокрацията и държавността, каза Карадайъ. Той запозна медиите с приетата на заседанието декларация. В нея се посочва, че популисто-националистическото управление на страната е пълен провал, а ГЕРБ не само са включили националистите във властта, но и чрез тяхната легитимация са се опитали да си създадат алиби за провала на управлението на този кабинет. „Това доведе до пълен колапс на изпълнителната власт и до политическа криза. Основната отговорност носи ГЕРБ“, допълни Карадайъ. Той отбеляза, че рисковете за стабилността на страната, демокрацията и държавността изискват отговорни и бързи действия в името на бъдещето.

„Това управление е вредно за страната и всички национално отговорни партии трябва да обединят усилията си за решителни действия за прекратяване на заплахите за демокрацията и държавността“, каза още Карадайъ. По думите му мирът, стабилността, демокрацията и държавността трябва да бъдат защитени.

Бедността расте, а омразата и агресията са навсякъде. Правата и свободите на българските граждани и на уязвимите групи от обществото не просто не са гарантирани, те се нарушават от най-високо място.

Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Тя е неизбежна.

Предсрочните избори в тази ситуация също са неизбежни. Ние това сме го обявили от трибуната на Народното събрание. Въпросът е какво се случва в държавата. Не споделяме философията „стани да седна“, заяви председателят на ДПС.

 

Ние говорим за алтернатива на формата на управление и много категорично сме заявявали, че алтернативата на това управление е управление с ясна програма за ускорено развитие на страната. Според нас това е алтернативата!

За нас не е важно кои ще управляват, а какво ще се случва в страната“, коментира още той.

От ДПС не уточниха кого виждат като алтернатива, но едно е ясно. Поискат ли избори, те винаги ги получават.

А в момента желанието им съвпада с това на народа, който не може да живее повече така.

Предстоят доста совалки към Сараите.

Интересно дали ще видим пак на килимчето и Борисов?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *