Евроатлантиците нанесоха КОВАРЕН удар на партиите, които искат приятелство с Русия и променена Европа!

Свят

Германският канцлер Ангела Меркел призова за общ отпор срещу продажните политици.

Европейските политици трябва да се противопоставят на „теченията, които искат да унищожат Европа“, включително и на „политиците, които се продават“, каза Ангела Меркел, цитирана от „Фигаро“.

Така тя коментира скандала, който принуди лидера на австрийската крайна десница Хайнц-Кристиан Щрахе да подаде оставка от поста на заместник-канцлер.

Австрийският канцлер Себастиан Курц, обаче, изпревари Меркел. Той заяви, че изключва възможността да работи с вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе – лидер на крайно дясната Партия на свободата (АПС) след внезапно разразилия се вчера политически скандал, свързан с някакво видео,на което все още не е изяснено какво говори вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, и дали има наказуемо деяние в случая, предаде „Ройтерс“.

Въпреки това, Себастиан Курц подаде оставка и поиска от президента на Австрия Александър ван дер Белен да насрочи възможно най-бързо нови избори в страната.

Припомняме, че въпросното видео бе публикувано от две немски издания – „Дер Шпигел“ и „Зюддойче цайтунг“. А веднага след това Меркел и други евроатлантици около нея се нахвърлиха върху неназовани „продажни“ политици. Само не става ясно, откъде Меркел е толкова сигурна, че в случая наистина си има работа с корумпиран политик.

Австрийската опозиция призова вицеканцлера Щрахе да подаде оставка. Но това искане дойде твърде късно, защото Щрахе веднага подаде оставка. И като вицеканцлер, и като председател на Австрийската партия на свободата.

„Това трябва да бъде краят на Хайнц-Кристиан Щрахе „, заяви политическият анализатор Томас Хофер, добавяйки, че дори е възможно да се проведат извънредни избори.

Видеото е разпространено от двете гореспоменати мейнстриймовски медии в Германия. То показва среща между Щрахе, друг партиен служител и жена, която е мнима уж племенница на неизвестен руски олигарх. Куриозното е, че олигархът е неизвестен, но…Меркел и Западът „знаят“, че е руски олигарх.

В репортажи на вестника се казва, че видеото изглежда е операция за ужилване на неудобни партии, които искат да променят сегашното статукво в Европа и да възстановят нормалните отношения с Русия. Както и да направят ЕС, съюз на суверенни държави, които си помагат в сферата на икономиката, но се ръководят само от своите национални интереси.

Съпредседателят на Партията на свободата, Кристиан Хафенекер, заяви, че адвокатите на партията оценяват материала.

„Нито Щрахе, нито Партията на свободата някога са получавали или получавали каквито и да било обезщетения от засегнатите лица“, се казва в изявление на Хафенекър, цитирано от news.bg.

По думите му видеото е било направено незаконно и те ще предприемат съответните мерки.

Прокурорите от Виена заявиха, че ще проучат докладите и ще решат дали има достатъчно основания за започване на разследване, заяви говорител на прокуратурата. Остава неясно кой стои зад записа.

Партията на свободата готви министъра на транспорта Норберт Хофер да замени Щрахе като заместник-канцлер, съобщи агенция АПА, цитирайки източници от партията.

Щрахе е начело на партията от 2005 г. насам.

Подобни операции за ужилване и обвинения във връзки с Русия бяха организирани неведнъж и срещу лидера на Френския национален фронт Марин льо Пен, която измести Макрон в надпреварата за евроизборите. Льо Пен и много други партии се готвят да създадат една мощна група в Европарламента, която може да стане втора по големина и да промени начина на функциониране на ЕС. А тогава Брюксел вече няма да може да се разпорежда със страните-членки в ЕС като със свои колонии.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *