Еврокомисар: Всички прасета в България трябва да бъдат избити!

България отблизо

Ситуацията с африканската чума в България остава много сериозна и строгите мерки за справянето със заразата трябва да продължат.

Това каза специално за БНТ европейският комисар по здравеопазването Витянис Андрюкайтис, който днес пристига в София. Според него е много тревожен фактът, че вирусът вече е и в Сърбия, и има опасност да достигне и други балкански държави.

Според еврокомисаря от Литва в някои части от българското общество има съпротива, неразбиране и недоверие към мерките, което създава хаос по места. Той отново подчерта, че унищожаването на животните е единственият начин за справяне със заразата.

Ако заразата влезе в големите комерсиални свинеферми, това означава, че всички свине трябва да бъдат унищожени. Всички! Не е възможно изборно да се унищожават, защото това е единственият начин за овладяване на ситуацията. Много е болезнено, много е драматично, емоционално е и е много трудно да се понесат гледките, но това единствено възможната операция. Ако имате гангрена на крака, трябва да го ампутирате“, заяви Витянис Андрюикайтис.

Според еврокомисаря е много тревожен фактът, че вирусът вече е преминал и в Сърбия.

„Сега заплахата е не само в България, имаме случаи в Сърбия. Заразата може да се разпространи и в Гърция, Северна Македония, Албания и Хърватия“ каза още той.

В София еврокомисарят ще обсъжда африканската чума с министри от целия регион.

Коментарът на istinata.nei

Откога ЕС се загрижи толкова за свинете ни, че цял еврокомисар идва на крака?

Това значи ли, че българските ветеринарни служби не могат да се справят? Ако не могат, защо си поличават заплатите? Ако могат, защо идва еврокомисарят?

И последно има ли нещо общо меракът на някои чужди фирми да внасят свинско месо в България и Румъния?

Просто питаме!

За изявлението на Каракачанов, че ще пусне армията срещу прасетата и непослушните стопани изобщо не питаме…

Tagged

3 thoughts on “Еврокомисар: Всички прасета в България трябва да бъдат избити!

  1. КАТО ИЗБИЕМЕ ВСИЧКО , ЩЕ БЪДЕМ ВЕЧЕ АБСОЛЮТНО ГОТОВИ , ДА ИЗКОНСУМИРАМЕ ХИЛЯДИ ТОНОВЕ МЕСО-/ДЪЛБОКО ЗАМРАЗЕНО / ОТ РЕЗЕРВА НА НАТО…ТОВА УСЛОВИЕ Е ВКЛЮЧЕНО В СДЕЛКАТА ЗА Ф-16 ?!?! ХА-ХА-ХА

  2. Не само ще изядем замразените запаси на САЩ и НАТО. Монсанто са патентовали генетично модифицирана порода свине, която монополно ще ни продават и ще ни задължат да купуваме от тях, а всички останали местни породи ще бъдат унищожени. За да зависим изцяло за прехраната си от свтовните корпораци. Скоро и водата ще ни продават в цистерниу, както е в Чили!….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *