Екатерина Захариева: Даваме 3 млн. евро на Турция да храни бежанците

България отблизо
България ще отпусне над 3 млн. евро за бежанците в Турция за периода 2019-2023-та г. За 2019 страната ни е предвидила за целта 150 000 евро.

Готовността на България за предоставяне на допълнителни средства по механизма за подпомагане на бежанците в Турция за периода 2019-2023-та година се очаква да представи в Брюксел министърът на външните работи Екатерина Захариева. Това ще стане по време на провеждащата се в белгийската столица конференция на външните министри от Европейския съюз за ситуацията в Сирия.

 

Очакванията са страната ни да отпусне над 3 000 000 евро по механизма за подпомагане на бежанците в Турция за периода 2019-2023-та година, а за 2019 страната ни е предвидила за целта 150 000 евро, съобщава БНР.

 

В рамките на форума министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще проведат политическа дискусия за многобройните аспекти за кризата в Сирия.

 

Конференцията е продължение на двудневния диалог под надслов „За бъдещето на Сирия“, в който участваха представители на гражданското общество в Сирия и региона, министри и политици от съседни на Сирия страни донори, регионални организации, агенции на ООН.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *