Експерт иска ОСТАВКАТА на Борисов: Държавата е СБЪРКАНА! Трябва ТОТАЛНА промяна!

България отблизо

При Борисов, България стана най-бедната държава в Европа. Дори Албания е по-напред от нас. Този модел на държава е сбъркан. А щом е така, „архитектът“ му трябва да си подаде оставката.

Това каза социологът Кънчо Стойчев в ефира на предаването „Лице в лице“ по btv.

Социологът заяви, че например, бюджетът на здравеопазването е скочил няколко пъти. Но не е ясно къде са отишли парите, понеже нито българските граждани са се увеличили, нито здравните услуги са станали по-добри.

„Бюджетът за здравеопазване расте всяка година, твърди Стойчев, цитиран от „Епицентър“, той вече е милиарди. Но аз не познавам човек, който да е доволен от качеството на услугите“.

„ В сферата на сигурността е същото. В България има 60 хиляди полицаи. И там се отделят милиарди. Но никой не се чувства сигурен нито на улицата, нито в дома си. Да не говорим за социалните услуги, образованието и т.н.“

„Очевидно е, продължава Кънчо Стойчев, че Борисов не иска Валери Симеонов да подава оставка. Но правителството не трябва да става заложник на един човек. Кабинетът може да намери подкрепа и без Валери Симеонов. Защото, когато се стигне до задънена улица, най-тъпото е да се упорства. Промените не се случват, защото на резервната скамейка някой вече е подготвен“.

Думите на политолога са само част от горчивата истина. Но как се стигна дотук? Защо пропада България?

Това със сигурност не е, само защото Борисов и неговото правителство вървят по течението и чакат нещо да се случи, някой да излезе на улицата, че тогава да реагират.

Със сигурност не е само защото кадровата политика на Борисов е тотално сбъркана. Със сигурност не е само защото Вождът на ГЕРБ сутрин казва едно, на обед друго, а вечерта – точно обратното на онова, което е твърдял през деня.

Не е и защото Борисов, вместо да си върши работата на премиер рита мачлета или си говори с магнолията. Нямаше нужда например, той да се заема със залавянето на убиеца и изнасилвача Северин. За това си има МВР.

Работата на Борисов бе да събере експертите и да приемат мерки, за да не се повтарят подобни неща. Само че Борисов или не може, или не иска да се вземат превантивни мерки.

Той явно живее в скандалите. В тях се чувства най-удобно. Понеже те прикриват истинските причини за пълното фиаско на нашата държава. И отклоняват вниманието на хората в други посоки.

А истинската причина за всички наши беди и страдания е липсата на икономика. Няма промишленост, няма селско стопанство. Само тук – там по някой прави нещо като частпром, но няма къде да го продаде.

И бедата не е само във факта, че икономиката ни бе унищожена от Брюксел и неговите български слуги, а каквото бе останало потъна в дълбоките джобове на крадците, които сега се наричат „бизнесмени“ и „политици“.

Бедата е във факта, че цели 10 години Борисовите правителства не си мръднаха пръста да възстановят икономиката и да й дадат тласък за развитие. Нещо повече. Те убиваха в зародиш всяко желание на наши и чужди предприемачи да направят нещо за страната ни. Те обявиха Русия за враг на България и затвориха пътя към огромния руски пазар.

Това е огромната вина на Борисов. Той похарчи десетки милиарди за магистрали и саниране, вместо да ги вложи във възстановяване на българската икономика.

Затова сега няма пари за нищо. И Двамата влъхви Борисови Горанов вземат заеми на поразия.

Затова Борисов не просто трябва да си ходи. Но и да отговаря пред Народен съд. За да не се изкушат следващите властници да повторят онова, което той стори на България.

А що се отнася до другия, когото янките подготвят на резервната скамейка, дано това да не е Цветан Цветанов. Или някой друг от пуделите. Защото народът няма да приеме нито него, нито някой друг, когото статуквото предложи.

Автор Иво Македонски, istinata.net  

Tagged

2 thoughts on “Експерт иска ОСТАВКАТА на Борисов: Държавата е СБЪРКАНА! Трябва ТОТАЛНА промяна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *