Експерт по сигурността: Полицаите крадат, защото са бедни!

България отблизо

Последните няколко месеца се наблюдава тенденцията, че всеки, който няма пари хваща ножа и чантата и си ги взима от местата, където те са събрани предварително. Това коментира експертът по сигурността проф. Николай Радулов след скандалния обир на казино от маскиран и въоръжен полицай в Перник.

Сумата, която е успял да открадне е 2000 лева. Беше обрано и чейндж бюро, както и клон на банка, освен това зачестиха и опити за кражби на пари от банкомати.

Според експерта това е така, понеже хората са обеднели, а случаят със служителя на реда е показателен, че в МВР се приемат на работа тези, които искат да работят, а не подходящите заради лошите условия на труд и ниското заплащане.

 

Според Радулов,  е нямало как да се изчисли, че полицаят е можел да извърши подобно престъпление, понеже психопрофила му е на добър служител и човек. А освен това, вътрешната служба се състои от 20 човека, които просто няма как да проследят над 50 хиляди души в системата, добави Радулов.  Той коментира и хазартния бос Васил Божков, като според него щом толкова години никой не е забелязал, че той и още няколко човека са забогатели изведнъж. „Явно е ял, както и другите, от баницата, която му се дава“, добави той.

Полицаите крадат, защото са бедни. Странно твърдение.

Като не плащат добре в полицията, защо изобщо са станали полицаи?

Има много добре платени професии, само че там се работи до откат.

Има частен бизнес, има възможности много, стига да ти се бачка.

Иначе по тази логика пожарникарите също са бедни и могат да започнат да крадат.

Хлебарите, овчарите, магазинерите, наемните работници, шивачките, чистачките, низшите чиновници,   пощальоните и кой ли не.

За социално слабите и пенсионерите изобщо да не говорим.

Кражбата обаче е престъпление и въпрос на морал.

Така че ченгетата, вместо да крадат, трябва да ни пазят от кражби.

Не е ли така, г-н Радулов?

Tagged

1 thought on “Експерт по сигурността: Полицаите крадат, защото са бедни!

  1. Приема се всеки, който си подаде документите. Не са много хората, които за такива пари биха стояли в МВР на ниските етажи пишем.
    Като в армията – генерали бол, войска…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *